Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Összefoglaló a 2022-es ifjúsági világkupa-sorozat történéseiről I.

Magyarország immáron harmadik alkalommal látta vendégül a junior korosztály legjobbjait.

Megjelent: 2022. szeptember 9., péntek
Forrás: www.ncuphungary.hu

A tízfordulós Nemzetek Kupája-sorozat egynapos és többnapos versenyeket is tartogatott, Magyarországon egy háromnapos megmérettetésre került sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatóak voltak, mint a legendás utánpótlás klasszikus Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny.

Március 27-én a Gent-Wevelgem viadalával vette kezdetét a 2022-es ifjúsági Nations’ Cup sorozat. A kerekesekre a belgiumi Ieper környékén 123,9 kilométer várt, öt kiemelt fal nehezítette az előrehaladást, név szerint a Baneberg valamint két-két alkalommal a Monteberg és a Kemmelberg. Az előzetes várakozásoknak megfelelően apró darabjaira hullott a mezőny, végül hárman sprintelhettek a győzelemért, akik közül az olasz Thomas Capra bizonyult a legjobbnak.

Április közepén következett a Párizs-Roubaix 111 kilométeres távja, tizennyolc rázatóval, közte az ötcsillagos Mons-en-Pévéle és a Carrefour de l’Arbre szakaszaival. A 2021-es magyar versenyen a legjobb fiatalnak járó kék trikót elhódító, immáron az AG2R Citroën U19-es utánpótlássorát erősítő luxemburgi Niels Michotte bírta a legjobban a kihívást és ért célba elsőként.

A Course de la Paix Juniors jubileumi ötvenedik kiírására május 5. és 8. között került sor, amelyet hatalmas csata végén a német Emil Herzog nyert meg, aki mindössze tizenhét esztendősen múlta felül a riválisait, így nem véletlen, hogy a Bora-hansgrohe WorldTeam sora már most előszerződési joggal rendelkezik az esetében.

A cseh viadalt követően Franciaországban, a Trophée Centre Morbihan megmérettetésével folytatódott (május 21-22.) a 2022-es ifjúsági világkupa-sorozat, amely a belga Jens Verbrugghe győzelmét hozta.

Féltávhoz érve pedig május 26. és 29. közé írták ki az egy prológot, két teljes és két félszakaszt tartogató Tour du Pays de Vaud megmérettetést Svájcban, ahol a hazaiak legnagyobb örömére Jan Christen diadalmaskodott.

Folytatjuk…

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!