Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Megvan a jövő évi világkupa időpontja

Újfent fogadhatja Magyarország az ifjúsági korosztály legjobbjait.

Megjelent: 2023. október 5., csütörtök
Forrás: www.ncuphungary.hu

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a szeptemberi végi drenthei Európa-bajnokságot követően publikálta a 2024-es évre vonatkozó előzetes versenynaptárát, amelyben természetesen hazánk egyetlen ifjúsági világkupa futama, a Nations’ Cup Hungary is helyet kapott. Mint ismert, 2023 augusztusában Vásárosnamény, Ibrány és Nyíregyháza érintésével rendezték meg az idei magyarországi Nemzetek Kupája fordulót. A hazai viadal a norvég válogatott dominanciáját hozta, Felix Orn-Kristoff mindhárom szakaszt megnyerte, ezzel az összetettben is az élen végezve. A legjobb magyar kerékpáros Balogh Zsombor lett.

Természetesen a főszervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület, valamint partnere, a Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesülete (NYKSE) 2024-ben is megrendezi a versenyt, amely jelen állás szerint a tizenegy fordulós sorozat utolsó állomása lesz augusztus 14-15-én. A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket is tartogat, Magyarországon jövőre is egy kétnapos megmérettetésre kerül sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatók, mint a legendás utánpótlás klasszikus, a Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh junior „Békeverseny”.

– Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy sorozatban ötödször is megrendezhetjük ezt a viadalt – mondta el Solymosi János versenyigazgató, aki egyben az NYKSE elnöke is. – Ez egy nagyszerű versenysorozat, elég, ha csak megnézzük az elmúlt évek eredményeit és azt, hogy az akkor dobogóra álló kerekesek közül utána hányan váltak profivá. Úgy gondolom, hogy az, hogy a felnőtt megmérettetések mellett hazánk az utánpótláskorú bringások számára is nemzetközi versenyzési lehetőséget biztosít, az a magyar kerékpársportnak is előnyös, hiszen a fiataljaink összemérhetik az erejüket a korosztályuk elitjével, felmérhetik, hogy milyen szinten állnak. A világkupa magyarországi állomása előrelépést kínál a hazai országúti szakág számára is.

– Az idei lebonyolítás bizonyított! Egyértelmű, hogy azzal, hogy az egyéni időfutamot a verseny elejéről a végére raktuk, sokkal izgalmasabbá tettük a viadalt még akkor, ha Felix Orn-Kristoff kiemelkedett a mezőnyből – ecsetelte az idén történteket Solymosi János. – Az sem mellékes, hogy az előző évekhez képest sokkal nagyobb érdeklődésre tettünk szert mind Ibrány, mind Vásárosnamény, mind pedig Nyíregyháza tekintetében. Ez büszkeséggel tölt, de nagyon remélem, hogy ez a közeg évről évre gyarapszik majd, hiszen ezzel egyenes arányban a nemzetközi megítélésünk is növekedhet.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!