Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Megalapoztuk az elkövetkezendő évek sikereit!

2020-ban sporttörténelmi tettként Magyarország is csatlakozhatott a Nemzetek Kupájához, mégpedig a junior, vagyis az ifjúsági országúti világkupa-sorozat eseményeihez. 2021-ben már a mezőny összetételén is jól látszott, hogy a tavalyi évhez képest is szintet lépett a verseny. Idén több olyan kerékpáros is a hazánkba érkezett, akiknek kis túlzással már most kikövezett útja van a profivá válás irányába.

Megjelent: 2021. szeptember 1., szerda
Forrás: www.ncuphungary.hu

Látványos viadalnak lehetett szemtanúja Magyarország, azon belül is Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sportszerető közönsége, kiváló viaskodást hozott ugyanis a kínai Guizhou provincia valamint az Anshun városa által is támogatott sportesemény.

Mondhatni, a papírformának megfelelően a norvég Per Strand Hagenes győzelmét hozta a 2021-es verseny összetettje. A jövőre már a Jumbo-Visma kontinentális utánpótlássorát erősítő bringás keretbe zárta a megmérettetést, a szabolcsi megyeszékhelyen megrendezett prológ után a nyíregyházi zárószakaszt is megnyerte; az augusztus 21-i két félszakasz – Vásárosnamény és Ibrány – egyaránt az észt Madis Mihkels diadalával zárult.

Nagy örömünkre a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) delegáltja is elismerően nyilatkozott, mondván, hogy egy akkora város, mint Nyíregyháza belvárosában megrendezni egy nyitányt és egy zárószakaszt még a nyugat-európai, tradicionális kerékpáros nemzeteknél is egy megoldhatatlan kihívás. Ezúton is köszönjük a partnereink támogatását, így természetesen Guizhou provincia és Anshun város hathatós segítségét. Bízunk benne, hogy a közösen megkezdett úton haladva jövőre már a kínai válogatottat is köszönthetjük a viadalunkon” – nyilatkozta az utolsó szakasz díjátadóját követően Törzsök Zsolt főszervező.

A Kínával való együttműködés 2019-ben a Csinghaj által támogatott One Belt One Road Cycling Tournament of Qinghai Lake Hungary versennyel kezdődött, amelyre Budapest és Hatvan között került sor. Sajnos a pandémiás helyzet miatt a 2020-as évben nem sikerült megrendeznünk azt, ellenben Guizhou provincia és Anshun város segítségével egy új támogatói körre lelt a magyarországi ifjúsági világkupa. A kínai nemzet számára fontos a sport támogatása, így a nevezett régiók szívesen álltak egy olyan kezdeményezés mellé, amely a gazdasági kapcsolatok erősítése mellett a sport társadalmi szerepvállalását is középpontba helyezi. Bízunk benne, hogy ez az együttműködés a jövőben is folytatódhat” – tette hozzá a kínai fél képviseletében Zhang Chengzou.

A verseny komolyságát jól mutatja, hogy azon világbajnoki erősségű mezőny állt rajthoz. Sajnos a koronavírus-helyzet viszontagságai miatt idén is elmaradt a „Nemzetek Kupája” sorozat több futama, melynek eredményeképpen a magyar nyitány még inkább fontossá vált a korosztály legjobbjai számára, hisz a sportág nemzetközi irányító szervezete a junioroknál nem az egyéni, hanem a nemzeti teljesítmény alapján rangsorol. Egyértelmű, hogy a tavalyi évhez képest még inkább előrelépett az esemény, ez pedig egy megfelelő alapot teremthet a jövő évi folytatás számára.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!