Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Az aktuális Európa-bajnok is itt lesz a Visegrad 4 Juniors világkupafutam mezőnyében

Ahogyan érkeznek a nevezések a Visegrad 4 Juniors világkupára, úgy kezd körvonalazódni a mezőny összetétele, amelyben a jelenkor egyik legnagyobb tehetsége, a német Marco Brenner mellett, az aktuális Európa-bajnok, az ukrán Andrii Ponomar is ott lesz.

Megjelent: 2020. június 22., hétfő
Forrás: visegrad4juniors.hu

Ukrajna a tizedik helyen zárt a Nations’ Cup 2019-es végelszámolásában, így alanyi jogon nevezhetett a magyarországi világkupafutamra. Az elmúlt idényben a nemzet pontjainak több mint kilencven százalékáért egyetlen kerekes felelt, nevezetesen Andrii Ponomar.

A tizenhét esztendős bringás egy top 10-es hellyel nyitotta az előző szezont, mégpedig az utánpótlás Párizs-Roubaix-n, amely a korosztály legnagyobb presztízzsel bíró egynaposa, majd szakaszt nyert a Trophée Centre Morbihan és az LVM Saarland Trofeo világkupaversenyeken is. A pontot az i-re a hollandiai Alkmaarban megrendezett Európa-bajnokságon tette fel, ahol a 115 kilométeres mezőnyverseny során, egy remek támadás végén, közel fél perc előnnyel célba érkezve szerezte meg az Európa-bajnoki trikót.

Andrii Ponomar

Andrii Ponomar

Németország mellett Ukrajna is a legerősebb sorával nevezett a világkupafutamra, de a kiemelt nemezetek közül már Csehország és Norvégia is megerősítette részvételi szándékát.

A nemzetközi korosztályos sorozat először látogat hazánkba, amely közel száz év után rendezhet ismét világversenyt a sportág történetében. A Nations’ Cup futamain válogatottak és regionális csapatok vesznek részt. A hazai viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 26. és 28. között.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 1
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2A
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2B
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 3

Városok

Nyíregyháza MiskolcVásárosnamény Ibrány
Bükkszentkereszt

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2021 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!