Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Augusztus 26-án rajtol a Visegrad 4 Juniors kerékpárverseny

Az előzetes nevezések alapján tizenöt ország 96 versenyzője áll majd rajthoz augusztus 26. és 28. között a Visegrad 4 Juniors kerékpárversenyen – hangzott el az augusztus 19-i sajtótájékoztatón, amelynek a háromnapos nemzetközi viadal központja, Nyíregyháza adott otthont.

Megjelent: 2020. augusztus 19., szerda
Forrás: visegrad4juniors.hu

A Visegrad 4 Juniors kerékpárverseny érdekessége, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Nations’ Cup ifjúsági világkupa-sorozatának idei egyetlen állomása. A korosztály legjobbjai először látogatnak Magyarországra, amely közel száz év után adhat otthont ismét egy világversenynek a sportág történetében.

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár asszony hangsúlyozta: példás, hogy Magyarország rendezheti meg az idei egyetlen ifjúsági világkupa-futamot, hiszen a járványhelyzet miatt számos nemzetközi esemény elmaradt, így szűkült a sportesemények köre. „A kerékpársport az egyik leglátványosabb és legnézettebb sportág, így érthető módon örömmel állt a magyar kormány is az esemény mellé” – fogalmazott.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere arról beszélt, hogy a település számára fontos, hogy minden évben helyet biztosítsanak valamilyen kiemelt kerékpáros eseménynek. „A kerékpársport reklámértéke kiemelkedő. A verseny maga lehetőséget biztosít arra, hogy egy új arculatot adjon a város számára” – vélekedett.

Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke több szempontból is kiemelte a verseny jelentőségét: „Kell egyfajta bizalom ahhoz, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) engedélyezze egy ilyen nagy volumenű esemény megrendezését. A magyar kerékpársport számára is kifejezetten fontos, hogy minél több nemzetközi kategóriás viadalnak adjunk otthont, hisz ezek a versenyek hozzájárulnak a sportág itthoni fejlődéséhez” – jelentette ki.

Törzsök Zsolt, a főszervező Mozgás, Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a verseny megrendezését illetően, ennek kapcsán pedig már a jövő évi dátum is tudható. További jó hír, hogy Nyíregyháza a tervek szerint 2021-ben egy Európa-bajnokságnak is helyet adhat, hisz a szabolcsi megyeszékhelyre érkeznek majd a kontinens legjobb teremkerékpárosai.

Összesen 16 csapat, köztük két magyar áll rajthoz” – jelentette ki Solymosi János versenyigazgató, aki kiemelte, hogy az előkészületek már az utolsó szakaszban járnak. „A tavalyi évben két UCI 1.2-es kategóriás elit versenyt szerveztünk a megyében, amely lényegében az idei ifjúsági világkupa főpróbája volt. A junior korú versenyzők tekintetében a mezőnyszakaszok mellett kiemelten fontos lesz az egyenkénti időfutam is. Külön öröm számunkra, hogy a nemzetközi szövetség engedélyével a magyar nemzeti válogatott mellett a DKSI Regional csapat is rajthoz állhat. Szervezőként is bízunk a magyar kerékpárosok sikerében.”

A verseny egy 95 kilométeres etappal kezdődik augusztus 26-án, Vásárosnamény és Nyíregyháza között. Másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyenkénti időfutam, míg délután egy Ibrány környéki 73,2 kilométeres mezőnyszakasz várja a kerekeseket. A zárónapon újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.

Fotógaléria

Fotók: Vígh Attila

Megosztás

Érmek

Visegrad 4 Juniors szakasz 1
Visegrad 4 Juniors szakasz 2A
Visegrad 4 Juniors szakasz 2B
Visegrad 4 Juniors szakasz 3

Városok

Miskolc Nyíregyháza Ibrány
Vásárosnamény

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!