Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary világkupaverseny megkülönböztető trikói

Az augusztus 20-án rajtoló ifjúsági világkupán válogatottak, regionális és klubcsapatok vesznek részt, melyek értelemszerűen soronként egységes mezt viselnek. A kerékpársport sajátossága, hogy a többnapos szakaszversenyeken ezektől eltérően megkülönböztető trikók kerülnek kiosztásra.

Megjelent: 2021. augusztus 19., csütörtök
Forrás: www.ncuphungary.hu

A szakaszokon elért eredményektől függően, a szervezők több külön versenyben is díjazzák a résztvevőket. Ennek kapcsán a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary esetében a sárga, a zöld, a kék valamint a magyar nemzeti trikó kerül kiosztásra.

SÁRGA TRIKÓ: az egyéni összetett versenyben vezető kerekes viseli

A sárga trikó először 1919-ben tűnt fel a Tour de France mezőnyében, a szakaszok idejét összeadva a legjobb időeredménnyel rendelkező, vagyis a versenyben élen álló kerékpáros kiemelésére szolgál. 2020-ban az első magyarországi junior világkupán a dán Tobias Lund Andresen szerezte meg ezt a mezt.

ZÖLD TRIKÓ: az egyéni összetett pontversenyben vezető kerekes viseli

A zöld trikót a pontversenyben élen álló viselheti. A részhajrákért járnak a pontok, ezért a mez viselője általában a legjobb sprinter a mezőnyben. A zöld trikót először 1953-ban a Tour 50. évfordulóján osztották ki a sárga trikó kiegészítéseként. 2020-ban az első magyarországi junior világkupán a német Luca Dressler szerezte meg ezt a mezt.

KÉK TRIKÓ: az egyéni összetett versenyben legjobb helyen álló elsőéves junior korú kerekes viseli

A legtöbbször fehér, esetünkben kék trikót 1975 óta kapja a legjobb 26 év alatti versenyző a Francia Körversenyen. Általában a Nations’ Cup világkupa-sorozat állomásain is kiosztják ezt a mezt, mégpedig a legjobb elsőéves junior korú kerékpárosnak. A magyarországi világkupán 2021-ben debütál.

MAGYAR NEMZETI TRIKÓ: az egyéni összetett versenyben legjobb helyen álló magyar nemzetiségű kerekes viseli

A fehér alapon kék, Magyarország zászlajával büszkélkedő mezt, az a magyar kerékpáros érdemli ki, aki az egyéni összetett versenyben a legjobb helyen álló hazai bringás. 2020-ban az első magyarországi junior világkupán Mészáros Bence szerezte meg ezt a trikót.

A megkülönböztető trikók viselésének hagyománya természetesen sok minden máshoz hasonlóan a Francia Körversenyhez köthető. Az első Touron még karperecekkel jelölték az összetettben élen álló kerékpárost, majd 1919-ben elsősorban szponzori nyomásra a L’Auto magazin színeit átvéve osztották ki a sárga trikót. Eugéne Christophe ölthette magára először a sárga mezt az 1919-es Tour de France első etapját követően.

A 2021-es idényben jelen állás szerint a háromfordulós sorozat nyitányának adhat otthont hazánk augusztus 20. és 22. között. A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Vásárosnamény környékén egy 89,9 kilométeres, míg délután egy Ibrány környéki 41,2 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon újra Nyíregyháza térségében teker majd a karaván, ezúttal 108 kilométert megtéve.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!