Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A Nations’ Cup Hungary világkupafutam programja

A negyedik magyarországi junior világkupát, a Nations’ Cup Hungary viadalát augusztus 16-17-én rendezik. Az ifjúsági korosztály legjobbjai a két versenynap alatt 226,3 kilométert abszolválnak.

Megjelent: 2023. július 26., szerda
Forrás: www.ncuphungary.hu

A nemzetközi korosztályos sorozat immáron negyedszer látogat hazánkba, amely 2020-ban közel száz év után rendezhetett ismét világversenyt a sportág történetében. A Nations’ Cup futamain válogatottak, regionális és klubcsapatok vesznek részt. A magyarországi viadal két országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 16-17-én.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az elmúlt év végén módosított bizonyos szabályokon, a szervezők pedig ezt kihasználva egy 136,5 kilométeres szakaszt jelöltek ki Vásárosnamény környékén. A karaván Vásárosnaményból rajtolva a Gergelyiugornya, Tákos, Csaroda, Beregsurány, Tarpa, Tivadar, Gulács, Jánd, Gergelyiugornya körpályán három kört tesz meg, majd Vásárosnaményba visszaérve ér célba.

Másnap két félszakaszra kerül sor, délelőtt 86,3 kilométert abszolvál a mezőny Ibrány körül, konkrétan az Ibrány, Nagyhalász, Kótaj, Paszab, Ibrány körpályát kétszer, míg az ibrányi kis kört ugyancsak kétszer teljesítve.

Zárásként pedig ugyanezen a napon zajlik majd a 3,5 kilométeres egyéni időfutam, amely a nyíregyházi A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház római katolikus templom előtt felállított rajtból (Kossuth tér) indul, majd nem messze onnan a Szabadság téren ér célba.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!