Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A lengyel Dominik Ratajczak volt a leggyorsabb a One Belt One Road Nations’ Cup prológján

A szintén lengyel Hubert Grygowski lett a második, míg a szlovén Natan Gregorcic zárt harmadikként – a magyarok közül Tóth Márkó érte el a legjobb időt, ami a 16. helyhez volt elegendő.

Megjelent: 2022. augusztus 17., szerda
Forrás: www.ncuphungary.hu

12 óra 01 perckor a bolgár Yoan Stankov volt az első, aki nekivágott a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupa prológjának a nyíregyházi A Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház római katolikus templom előtt felállított rajtból (Kossuth tér), majd 3,8 kilométer megtételét követően, nem messze onnan a Szabadság téren ért célba.

Az első komolyabb időt a dán Boas Lysgaard repesztette, 4 perc 36 másodperc alatt abszolválva a távot, akit sokáig nem is tudtak a riválisai megközelíteni.

A győzelemért küzdők között előbb a lengyel Hubert Grygowski ért el kimagasló eredményt, majd honfitársa, Dominik Ratajczak volt az, aki 4 perc 25 másodperces idejével végül megnyerte a prológot. A dobogó harmadik fokára végül a szlovén Natan Gregorcic tudta felküzdeni magát.

„Kedvezett nekem ez a pálya, ráadásul a hőséget is nagyon szeretem, így tisztában voltam azzal, hogy esélyem lehet a győzelemre. Minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy a lehető legjobb időeredményt érhessem el, ez végül sikerült is, ezzel megnyertem a prológot. Technikás, jó kis útvonal lett kitalálva az egyéni időfutam számára. Az elkövetkezendő két napban azért fogunk dolgozni, hogy megőrizzük a sárga trikót” – mondta a díjátadóra várva a prológ győztese.

Ami a magyarokat illeti Tóth Márkó szerezte meg a legjobb hazai versenyzőnek járó megkülönböztető trikót. A válogatott színeit erősítő kerékpáros tizenhat másodperc hátránnyal a tizenhatodik helyen zárt.

„Nagyon jól sikerült már a bemelegítés is, éreztem, hogy sikerülhet elérnem azt az eredményt, amit előzetesen kitűztünk. Persze az lett volna az igazi, ha nyerek, de ez a bő tíz másodperces hátrány volt a realitás. A szervezéssel is minden rendben volt, élveztem ezt a közel négy kilométert itt Nyíregyháza belvárosában. Az elkövetkezendő két napban szeretnék még javítani az összetettbeli helyezésemen” – mondta az egyéni időfutam legjobb magyar kerekese, Tóth Márkó.

Eredmények
Prológ, Nyíregyháza-Nyíregyháza (3,8 km egyéni időfutam)

1. Dominik Ratajczak (Lengyelország) 4:25
2. Hubert Grygowski (Lengyelország) + 7 mp
3. Natan Gregorcic (Szlovénia) + 8 mp
4. Jakob Purtscheller (Ausztria) + 8 mp
5. Mihajlo Stolic (Szerbia) + 9 mp
6. Kajetan Wasowicz (Lengyelország) + 9 mp
7. Boas Lysgaard (Dánia) + 11 mp
8. Kilian Kummerer (Ausztria) + 11 mp
9. Mihnea-Alexandru Harasim (Románia) + 11 mp
10. Lucas Maarfelt Toftemark (Dánia) + 11 mp

16. Tóth Márkó (Magyarország) + 16 mp

Természetesen a prológot követően összetettben is ugyanez a sorrend – a legjobb fiatalnak járó kék trikó a tizenharmadik legjobb időt elérő, Mitt Virgo (Észtország) vállaira került.

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary kerékpárverseny augusztus 18-án egy 111,6 kilométeres mezőnyszakasszal folytatódik Nyíregyháza és Ibrány között.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE)
Minden jog fenntartva!