Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A 2023-as ifjúsági világkupa csapatai IV. – Szerbia és Szlovákia!

Várhatóan tizennégy csapat közel 90 versenyzője áll rajthoz az idei Nations’ Cup Hungary viadalán 2023. augusztus 16-17-én. Közülük most ismerjük meg a szerb és a szlovák sorokat.

Megjelent: 2023. augusztus 10., csütörtök
Forrás: www.ncuphungary.hu

Nermin Catovic és Jovan Divnic kettőse végig ott loholt az élmezőny mögött a 2020-as magyarországi ifjúsági világkupán, ezzel mindketten az összetett első harminc versenyzője között zártak. Egy évvel később Mihajlo Stolic volt az, aki próbált előrébb végezni, ám elődjeihez hasonlóan ő is csak a legjobb harmincig jutott, mint ahogyan egy évvel később is.

Idén egyértelműen Bosko Velicic lesz az első számú emberük, aki 2023-ban mind az időfutam, mind pedig a mezőnyverseny nemzeti bajnoki címét megszerezte korosztályában.

Szerbia előzetes nevezése: Dusan Stanic, Andrija Naunovic, Pavle Rajovic és Bosko Velicic.

A Visegrádi Együttműködés országainak kerékpáros szövetségei közötti szoros együttműködés kapcsán természetes a szlovák nemzeti válogatott is az elsők között nevezett az idei magyarországi ifjúsági világkupára. Bár a 2020-as versenyen nem tudtak beleszólni a dán-német-olasz hegemóniába és 2021-ben és 2022-ben sem értek el kimagasló eredményt, mindezek ellenére tisztes helyt álltak.

Kapitányuk a már-már a következő Peter Saganként titulált Mattias Schwarzbacher lesz, aki a nemzeti bajnokság mezőnyversenyében ugyan alulmaradt, de idén nyerte a dubnicai világkupát, ráadásul számos top 20-as hellyel büszkélkedhet a szezonban. Mellette az országúti bajnok Simon Gottstein is hazánkba érkezik, aki klubszinten az olasz Team Franco Ballerini kerékpárosa, amely sor lényegében a ProTeam Corratec-Selle Italia utánpótlásbázisa.

Szlovákia előzetes nevezése: Simon Gottstein, Juraj Vrbik, Jakub Husar, Matthias Schwarzbacher, Robert Jackuliak és Samuel Fedor.

A 2023-as hazai Nemzetek Kupája ifjúsági világkupafutam az eredeti tervek szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 16-17-én.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!