Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A 2022-es ifjúsági világkupa csapatai I. – Ausztria, Bulgária, Dánia és Észtország!

Várhatóan tizenhat csapat közel 100 versenyzője áll rajthoz az idei One Belt One Road Nations’ Cup Hungary viadalán 2022. augusztus 17. és 19. között. Közülük most ismerjük meg az osztrák, a bolgár, a dán és az észt sort.

Megjelent: 2022. augusztus 6., szombat
Forrás: www.ncuphungary.hu

A sógorok készen állnak!

Stefan Marbler révén már az első, 2020-as magyarországi világkupán is megmutatta erősségét az osztrák csapat, hisz az említett kerekes végül az összetett verseny előkelő kilencedik helyén zárt. Tavaly Alexander Hajek és Marco Schrettl kettőse végzett egyaránt a Top 20-ban, míg idén egyértelműen David Preylerre építhetnek, aki az osztrák bajnokság mezőnyversenyének második helyezettjeként érkezik hazánkba.

Az osztrákok előzetes nevezése: David Preyler, Kilian Kummerer, Cian Hampton, Jakob Purtscheller, Luca Oberlechner és Simon Schabernig.

A bolgárok először érkeznek hazánkba!

Először állhat rajthoz a Nyíregyháza környéki világkupán Bulgária csapata, az országúti bajnok Vasil Popovra valamint az időfutamban diadalmaskodó Veselin Georgievre építve.

A bolgárok előzetes nevezése: Vasil Popov, Veselin Georgiev, Mircho Maglizhanov, Simeon Petkov, és Radostin Zlatev.

Dánia visszaszerezné az elsőséget!

A 2020-as viadal sztárja Tobias Lund Andresen (ma már Team DSM Development) lett, aki az összes szakaszt megnyerte, s bár a német és az olasz nemzeti válogatott mindent megpróbált, nem tudták elvenni tőle az összetett győzelmet. Ráadásul a skandináv ország kerekesei nem elégedtek meg ennyivel, Gustav Wang (ma már BHS-PL Beton Bornholm) harmadikként zárt, de Christian Spang Kjeldsen és Stian Rosenlund (ma már BHS-PL Beton Bornholm) is befért a Top 10-be. Mindezek ismeretében egyértelmű volt, hogy 2021-ben is győzelmi célokkal érkeztek. Frederik Lykke azonban nem váltotta be a reményeket, bár az összetett nyolcadik helyét azért megkaparintotta.

Az idei névsorból talán Alfred Morch Kongstad a kiemelendő, aki idén nyert szakaszt a Sint Martinusprijs Kontich viadalán.

A dánok előzetes nevezése: Jakob Falk Paarup, Alfred Morch Kongstad, Jonathan Aagaard Hansen, Malthe Ostergaard Bergenholz, Laurids Flinker Blaesbjerg és Boas Lysgaard.

Az észtek is visszatérnek!

A pandémiás időszak ellenére az észt nemzeti válogatott az elsők között nevezett a 2020-as magyarországi ifjúsági viadalra, bár túl nagy babér nem termett számukra – Kert Roose azért a sárga trikóért folytatott harcban a Top 20-ban zárt. Egy évvel később viszont főszerepet vállaltak Madis Mihkels (ma már a WorldTeam Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux versenyzője) két szakaszt nyerve lett összetettben a harmadik, de Frank Aron Ragilo és Romet Pajur is a Top 10 közelében végzett.

Utóbbi kettő idén is visszatér. Várhatóan Ragilo lesz a kiemelt ember, aki a pletykák szerint már aláírt a Team DSM kontinentális sorához.

Az észtek előzetes nevezése: Frank Aron Ragilo, Romet Pajur, Aaron Aus, Lauri Tamm, Martti Lenzius és Karl Kurits.

A 2022-es idényben a tízfordulós sorozat kilencedik állomásának adhat otthont hazánk augusztus 17. és 20. között. A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap a megyeszékhely és Ibrány között egy 111,6 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 117,4 kilométert megtéve.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!