Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Szinte egy időben rendezték a világkupa hatodik és hetedik fordulóját

Kanadában és Szlovákiában versengtek az ifjúsági korosztály legjobbjai.

Megjelent: 2023. július 20., csütörtök
Forrás: www.ncuphungary.hu

A kanadai Tour de l’Abitibin nagyrészt észak-amerikai, japán és francia csapatok mérték össze az erejüket, míg a szlovák Medzinárodné dni cyklistiky Dubnica nad Váhom során egy remek csata végén a hazaiak ünnepelhettek.

Július 11. és 16. között Kanadában folytatódott a 2023-es ifjúsági világkupa-sorozat. A hatszakaszos viadal végén amerikai győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, az összetett versenyt ugyanis Alejandro Che nyerte a japán Satoaki Nagashima és a francia Paul Picard előtt. Che két szakaszt nyert a viadal során hasonlóan a kanadai Matthew Neyhez, aki éppen az utolsó etapon veszítette el a sárga trikót.

Kicsit komolyabb mezőny gyűlt össze július 14. és 16. között Szlovákiában a Medzinárodné dni cyklistiky Dubnica nad Váhom viadalán, ahol egy egyéni időfutam és két mezőnyszakasz várt a kerekesekre. A kronót a cseh Pavel Sumpik nyerte, majd a az első mezőnyetap végén a hazaiak egyik legnagyobb tehetsége Matthias Schwarzbacher ünnepelhetett, aki ezzel az összetett versenyben is átvette a vezetést. A tizenhét esztendős bringás pedig az utolsó napon is megőrizte a trikót, habér az olasz mindent megtettek azért, hogy azt levegyék róla. Schwarzbacher mögött az olasz Enea Sambinello végzett a második, míg a szlovén Erazem Valjavec a harmadik helyen. A mezőnyben a magyar válogatott is ott volt, akik közül Feldhoffer Bálint zárt a legelőkelőbb pozícióban, ő a 46. lett.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) nemzeti rangsorát jelenleg Franciaország vezeti, Norvégia a második, míg Dánia a harmadik.

A világkupa-sorozat a holland Watersley Junior Challenge megmérettetéssel folytatódik, amelyre július 28. és 30. között kerül sor.

Természetesen 2023-ban is lesz hazai Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futam, amely az eredeti tervek szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 16-17-én.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!