Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Szerdán rajtol a Nations’ Cup Hungary ifjúsági kerékpáros világkupaverseny

Immáron negyedik alkalommal fogadja Magyarország az ifjúsági korosztály legjobbjait – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján, amelyet augusztus 14-én Nyíregyházán, a városházán tartottak meg.

Megjelent: 2023. augusztus 14., hétfő
Forrás: www.ncuphungary.hu

Nem véletlenül, hiszen éppen az épület tőszomszédságában, a Szabadság téren érnek majd célba az utolsó félszakasz során a kerékpárosok.

A sajtótájékoztatót dr. Szabó Tünde, Gazdaságfejlesztésért felelős kormánybiztos asszony, mint a viadal egyik védnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy az elmúlt években már bizonyított a verseny, lassan hagyománnyá válik, hogy a megmérettetés lehetőséget teremt a magyar fiatalok számára.

Az a tendencia, amit a kormány elindított, tehát, hogy minél több nemzetközi sporteseményt hozzunk Magyarországra, egyértelműen kifizetődő – tette hozzá.

Tőle Märcz Tamás, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai igazgatója vette át a szót. Az olimpiai bajnok vízilabdázó dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szavait tolmácsolta, elmondva, hogy az államtitkárság számára ez egy kifejezetten fontos sportesemény, hiszen az utánpótlásra fókuszál, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a fiatal sportolók felzárkózhassanak a világelithez.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a város sport iránti elkötelezettségét és sportszeretetét emelte ki.

Nyíregyháza lakossága sportszerető, ezt az elmúlt években már számtalanszor bebizonyítottuk. Az ifjúsági világkupa megrendezése rendkívül sikeres volt 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is, nincsenek kétségeink afelől, hogy ez idén is így lesz – vélekedett a városvezető.

Filep Sándor, Vásárosnamény és Trencsényi Imre, Ibrány polgármesterei a verseny a kerékpáros turizmusra gyakorolt pozitív hatását, valamint a településeik a hazai kerékpáros sportéletbe való bekapcsolódását méltatták.

Az idei mezőnyben összesen tizenegy nemzet sportolóit köszönthetjük, köztük már egy-két olyan versenyzőt is, akiknek fiatal koruk ellenére már most aláírt szerződésük van egy-egy a sportág elitjét jelentő klub utánpótlásához – a megmérettetés egyik legnagyobb sztárja talán a norvég Felix Orn Kristoff lehet, aki a múlt héten véget ért világbajnokságon bronzérmet szerzett.

Természetesem egy ilyen kaliberű verseny a hazai kerékpársport számára is rengeteg előnyt biztosít, hisz a fiatalok szerencsére már korábban is bizonyították, hogy versenyben vannak a világ élvonalával. A nemzeti válogatott mellett idén a kecskeméti MBH Bank Cycling Team is rajthoz áll.

Zsiga Erika, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja a hazai kerékpárosok szempontjából is kiemelte a verseny jelentőségét.

Az U19-es korosztály legfontosabb versenyei a világkupák. Idén talán az eddigi egyik legerősebb magyar válogatottat láthatjuk, a keretben olyan tehetségekkel, mint Hancz Tamás, Feldhoffer Bálint és Pollner Balázs – fogalmazott.

A 2023-as idényben a tízfordulós sorozat kilencedik állomásának adhat otthont hazánk augusztus 16-17-én. A verseny egy mezőnyszakasszal kezdődik Vásárosnamény (136,5 kilométer) környékén, majd másnap két félszakaszra kerül sor, délelőtt Ibrány (86,3 kilométer) körül köröz a karaván, míg délután egy nyíregyházi (3,5 kilométer) egyéni időfutammal zárul a viadal.

Törzsök Zsolt, a főszervező Mozgás, Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a verseny megrendezését illetően. Hozzátette, a világkupa-sorozat következő – és egyben utolsó – versenyét Dél-Koreában rendezik meg, így az európai kerékpárosoknak a magyarországi viadalon van utoljára lehetőségük fontos nemzetközi pontokat gyűjteni, amely többek között arról is dönt, hogy 2024-ben mely nemzetek indulhatnak alanyi jogon a sorozatban.

Solymosi János, versenyigazgató a legfontosabb céljaként azt emelte ki, hogy megpróbálják úgymond a nézőkhöz vinni a versenyt, hisz a két mezőnyszakasz és az egyéni időfutam kialakítása is lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők ne csak egyszer tapsolhassák meg a kerékpárosokat.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!