Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Svájci diadal a világkupa-sorozat ötödik fordulójában

A Gent-Wevelgem, a Párizs-Roubaix, a Course de la Paix Juniors és a Trophée Centre Morbihan versenyeit követően Svájcban, a Tour du Pays de Vaud megmérettetésével folytatódott a 2022-es ifjúsági világkupa-sorozat, amely a hazaiak legnagyobb örömére Jan Christen győzelmét hozta.

Megjelent: 2022. június 2., csütörtök
Forrás: www.ncuphungary.hu

Május 26. és 29. között rendezték az egy prológot, két teljes és két félszakaszt tartogató megmérettetést, melyen tizennyolc nemzeti válogatott, egy regionális sor és két klubcsapat vett részt.

A 4,4 kilométeres prológ végén a belga Duarte Marivoet ünnepelhetett, majd az első 135 kilométeres mezőnyszakasz a dán Henrik Pedersen sikerét hozta, aki negyedmagával ért haza, ezzel természetesen az összetettben is átvéve a vezetést. A másnap délelőtti félszakasz során egy húsz fős csoport sprintelt a győzelemért, akik közül a francia Paul Magnier bizonyult a leggyorsabbnak – Pedersen elveszítette a sárga trikót –, míg a délutáni tizenegy kilométeres egyénit a német Emil Herzog abszolválta a leggyorsabban, akinek a nevével már nem először találkozhatunk az idei szezonban. A verseny végkimeneteléről ellenben csak az utolsó 104 kilométeres penzum döntött, melynek során a svájci Jan Christen szólóban, közel egy perc előnnyel ért célba, ezzel az összetett versenyt is megnyerve a norvég Johannes Kulset és a holland Menno Huising előtt.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) nemzeti rangsorát jelenleg Belgium vezeti, Norvégia a második, míg Németország a harmadik.

A világkupa-sorozat június 9. és 12. között a német LVM Saarland Trofeo viadalával folytatódik.

Természetesen 2022-ben is lesz hazai Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futam, amely az eredeti tervek szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 17. és 19. között.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!