Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Profiként folytatja az első magyarországi ifjúsági világkupa-győztese

2020-ban sporttörténelmi sikerként Magyarország is csatlakozhatott a Nemzetek Kupájához, mégpedig a junior, vagyis az ifjúsági országúti kerékpáros világkupa-sorozat eseményeihez. A koronavírus-helyzet következtében a széria egyetlen viadalát rendezték Nyíregyháza környékén.

Megjelent: 2022. december 6., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Az ifjúsági korosztály legjobbjai a három versenynap alatt 280 kilométert abszolváltak. A Visegrad 4 Juniors egy 95 kilométeres etappal kezdődött augusztus 26-án Vásárosnamény és Nyíregyháza között. Másnap két félszakaszra került sor: délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyéni időfutam, míg délután egy Ibrány környéki 73,2 kilométeres mezőnyszakasz várta a kerekeseket. A zárónapon újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között tekert a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.

A viadal sztárja a dán Tobias Lund Andresen lett, aki az összes szakaszt megnyerte, s bár a német és az olasz nemzeti válogatott mindent megpróbált, nem tudták elvenni tőle az összetett győzelmet.

A még mindig csak húsz esztendős sportoló pályafutása a minap fordulópontjához érkezett, aláírta ugyanis első profi szerződését, amely a Team DSM sorával a 2025-ös idény végéig szól. Az elmúlt két idénye sem telt eseménytelenül, a holland klub utánpótlásában számos top-10-es hely mellett szakaszgyőzelmet szerzett a Bretagne-i Körversenyen. Nem is csoda, hogy a csapat 2023-tól már a WorldTeam-keretben számol vele.

– Boldoggá és büszkévé tesz az, hogy a Team DSM csapatában válhatok profi kerékpárossá. Már volt lehetőségem együtt versenyezni a srácokkal, ami megkönnyíti majd a beilleszkedést. A célom, hogy fejlődjek, tanuljak és a lehető leghamarabb hasznára legyek a társaimnak – nyilatkozta a csapat honlapján Andresen.

Természetesen a főszervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület 2023-ban is megrendezi a Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futamot, amely jelen állás szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomása lesz augusztus 16. és 18. között. A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket tartogat, Magyarországon egy háromnapos megmérettetést szerveznek. A viadalok között olyan események találhatók, mint a legendás utánpótlás klasszikus, a Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!