Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Összefoglaló a 2023-as ifjúsági világkupa-sorozat történéseiről II.

Magyarország immáron negyedik alkalommal látta vendégül a junior korosztály legjobbjait.

Megjelent: 2023. szeptember 17., vasárnap
Forrás: www.ncuphungary.hu

A tízfordulós Nemzetek Kupája-sorozat egynapos és többnapos versenyeket is tartogatott, Magyarországon egy kétnapos megmérettetést rendeztek. A viadalok között olyan események is megtalálhatók voltak, mint a legendás utánpótlás klasszikus, a Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny.

A kanadai Tour de l’Abitibivel egy időben rendezték július közepén Szlovákiában a Medzinárodné dni cyklistiky Dubnica nad Váhom viadalt, ahol egy egyéni időfutam és két mezőnyszakasz várt a kerekesekre. A kronót a cseh Pavel Sumpik nyerte, majd a az első mezőnyetap végén a hazaiak egyik legnagyobb tehetsége, Matthias Schwarzbacher ünnepelhetett, aki ezzel az összetett versenyben is átvette a vezetést. A tizenhét esztendős bringás pedig az utolsó napon is megőrizte a trikót. Schwarzbacher mögött az olasz Enea Sambinello végzett a második, míg a szlovén Erazem Valjavec a harmadik helyen. A mezőnyben a magyar válogatott is ott volt, akik közül Feldhoffer Bálint zárt a legelőkelőbb pozícióban, ő a 46. lett.

Július 28. és 30. között zajlott Hollandiában a Watersley Junior Challenge. Az egyik leghíresebb európai kerékpáros park közvetlen környezetében megrendezett megmérettetésen egy egyéni időfutamot és két mezőnyszakaszt teljesítettek a fiatalok. Az 5,6 kilométeres, lényegében teljesen sík kronót Oscar Chamberlain (Ausztrália) abszolválta a leggyorsabban, aki a két soron következő etapon is megőrizte összetettbeli vezetését, ezzel elnyerve a sárga trikót.

Augusztus közepén, a hazai, magyar viadal a norvég válogatott dominanciáját hozta, Felix Orn-Kristoff mindhárom szakaszt nyerte, ezzel az összetettben is az élen végezve. A legjobb magyar kerékpáros Balogh Zsombor lett.

A világkupa-sorozat ezúttal is Koreában zárult az ötnapos Tour de DMZ-n. A viadal végkimenetelét ellenben csak az utolsó szakasz döntötte el, melynek során egy három fős szökés ért haza, akik közül a harmadikként célba érkező amerikai Henry Neff (EF Education-ONTO) diadalmaskodott – mögötte a holland Karst Hayma (Gepla-Watersley R+D Road Team) lett a második, míg a Bahrain-Victorious WorldTeam-sorával már leszerződött finn Kasper Borremans a harmadik.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) nemzeti rangsorában az Eb-t megelőzően Norvégia az első, megelőzve Franciaországot és Olaszországot, Magyarország a huszonharmadik helyen áll.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!