Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Összefoglaló a 2022-es ifjúsági világkupa-sorozat történéseiről II.

Magyarország immáron harmadik alkalommal látta vendégül a junior korosztály legjobbjait.

Megjelent: 2022. szeptember 19., hétfő
Forrás: www.ncuphungary.hu

A tízfordulós Nemzetek Kupája-sorozat egynapos és többnapos versenyeket is tartogatott, Magyarországon egy háromnapos megmérettetésre került sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatóak voltak, mint a legendás utánpótlás klasszikus Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny.

A sorozat második felét a német LVM Saarland Trofeo megmérettetése nyitotta, melynek során június 9. és 12. között három teljes és két félszakaszt rendeztek. Az összetett végkimenetléről a második félszakasz döntött, amikor is a luxemburgi Mathieu Kockelmann egyedül hazaérve győzött, lényegében ezzel az összetett versenyt is megnyerve.

Július 12. és 17. között a kanadai Tour de l’Abitibin nagyrészt észak-amerikai és francia csapatok mérték össze az erejüket. A hétszakaszos viadal végén hármas francia győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, az összetett verseny Lucas Mainguenaud sikerét hozta. A gallok három etapsiker mellett végig őrizték a sárga trikót, így végül magabiztosan diadalmaskodtak.

Kicsit komolyabb mezőny gyűlt össze július 29. és 31. között Hollandiában a Watersley Junior Challenge viadalán. Az egyik leghíresebb európai kerékpáros park közvetlen környezetében megrendezett megmérettetésen két teljes és két félszakasz várt a kerekesekre. A verseny végkimeneteléről az utolsó szakasz döntött, a hazai Max van der Meulen (Willebrord Wil Vooruit) közel két és fél perc előnnyel hazaérve végül az összetettet és a hegyi különversenyt is megnyerte.

A hazai, magyar viadalon ugyancsak az utolsó szakasz döntött, melynek végén a lengyel Hubert Grygowski ünnepelhetett, ezzel az összetett verseny sárga trikóját is megszerezve. A legjobb magyar kerékpáros Takács-Valent Márk lett.

Augusztus 26. és 30. között a Dél-Koreában zárult az idei Junior Nations’ Cup sorozat. Az ötnapos viadal karakterisztikája nem volt éppen könnyűnek mondható, a rengeteg emelkedő rendesen megrostálta a mezőnyt. Minden egyes szakaszt a holland Willebrord Wil Vooruit csapatának valamelyik kerékpárosa nyerte, dominanciájukba mindössze az Onto p/b Hincapie versenyzői tudtak beleszólni, melynek eredményeképpen végül nem sikerült a dobogó valamennyi fokát elorozniuk. Az összetett versenyben Max van der Meulen (Willebrord Wil Vooruit) zárt az élen, csapattársát Menno Huisinget (Willerbrord Wil Vooruit) valamint az amerikai Jack Makonont (Onto p/b Hincapie) megelőzve.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!