Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Összefoglaló a 2022-es ifjúsági világkupa-sorozat történéseiről II.

Magyarország immáron harmadik alkalommal látta vendégül a junior korosztály legjobbjait.

Megjelent: 2022. szeptember 19., hétfő
Forrás: www.ncuphungary.hu

A tízfordulós Nemzetek Kupája-sorozat egynapos és többnapos versenyeket is tartogatott, Magyarországon egy háromnapos megmérettetésre került sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatóak voltak, mint a legendás utánpótlás klasszikus Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny.

A sorozat második felét a német LVM Saarland Trofeo megmérettetése nyitotta, melynek során június 9. és 12. között három teljes és két félszakaszt rendeztek. Az összetett végkimenetléről a második félszakasz döntött, amikor is a luxemburgi Mathieu Kockelmann egyedül hazaérve győzött, lényegében ezzel az összetett versenyt is megnyerve.

Július 12. és 17. között a kanadai Tour de l’Abitibin nagyrészt észak-amerikai és francia csapatok mérték össze az erejüket. A hétszakaszos viadal végén hármas francia győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, az összetett verseny Lucas Mainguenaud sikerét hozta. A gallok három etapsiker mellett végig őrizték a sárga trikót, így végül magabiztosan diadalmaskodtak.

Kicsit komolyabb mezőny gyűlt össze július 29. és 31. között Hollandiában a Watersley Junior Challenge viadalán. Az egyik leghíresebb európai kerékpáros park közvetlen környezetében megrendezett megmérettetésen két teljes és két félszakasz várt a kerekesekre. A verseny végkimeneteléről az utolsó szakasz döntött, a hazai Max van der Meulen (Willebrord Wil Vooruit) közel két és fél perc előnnyel hazaérve végül az összetettet és a hegyi különversenyt is megnyerte.

A hazai, magyar viadalon ugyancsak az utolsó szakasz döntött, melynek végén a lengyel Hubert Grygowski ünnepelhetett, ezzel az összetett verseny sárga trikóját is megszerezve. A legjobb magyar kerékpáros Takács-Valent Márk lett.

Augusztus 26. és 30. között a Dél-Koreában zárult az idei Junior Nations’ Cup sorozat. Az ötnapos viadal karakterisztikája nem volt éppen könnyűnek mondható, a rengeteg emelkedő rendesen megrostálta a mezőnyt. Minden egyes szakaszt a holland Willebrord Wil Vooruit csapatának valamelyik kerékpárosa nyerte, dominanciájukba mindössze az Onto p/b Hincapie versenyzői tudtak beleszólni, melynek eredményeképpen végül nem sikerült a dobogó valamennyi fokát elorozniuk. Az összetett versenyben Max van der Meulen (Willebrord Wil Vooruit) zárt az élen, csapattársát Menno Huisinget (Willerbrord Wil Vooruit) valamint az amerikai Jack Makonont (Onto p/b Hincapie) megelőzve.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE)
Minden jog fenntartva!