Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Olaszországban folytatódott a Nations’ Cup sorozat

A Párizs-Roubaix egynaposát követően egy újonnan életre hívott versennyel folytatódott a 2023-as ifjúsági világkupa-sorozat, amely a norvég Jörgen Nordhagen sikerét hozta.

Megjelent: 2023. április 23., vasárnap
Forrás: www.ncuphungary.hu

Első ízben rendezték meg Siena környékén az Eroica Juniores – Nations’ Cup versenyt. A kétnapos viadal két félszakaszt és egy „teljes” mezőnyetapot tartogatott. A huszonkilenc rajthoz álló csapat között ott volt a magyar válogatott (Feldhoffer Bálint, Kárpáti Bálint, Gergely Koppány, Pakot András, Takács Péter, Tóth Márkó), valamint a német Team Auto Eder színeiben Hancz Tamás is.

Április 21-én délelőtt egy 11,8 kilométeres csapatidőfutammal kezdődött a megmérettetés, amely Olaszország sikerét hozta (13:54 – 50,93 kilométer/óra), a magyar válogatott közel két perc hátránnyal a huszonötödik helyen zárt.

Délután egy 76,3 kilométeres, mindössze egyetlen kategorizált emelkedőt tartogató etap következett, amely a sprintereknek kedvezett. A mezőnyhajrát a cseh Krystof Kral (Team Auto Eder) nyerte, legjobb magyarként Tóth Márkó a győztessel azonos idővel a huszonötödik helyen végzett. Az összetett versenyben a másodikként célba érő Renato Favero (Olaszország) állt az élre.

Másnap egy 109 kilométeres, hegyi befutós szakasz döntött a győztes személyéről, ráadásul az útvonalban helyet kapott egy-két a Strade Bianchéról ismert makadámutas szektor is, így igencsak nagy lett végül a szelekció. Az etapot és ezzel együtt a versenyt is a norvég Jörgen Nordhagen nyerte. A végelszámolásnál a második az olasz Simone Gualdi (Lombardia), míg a harmadik a francia Paul Seixas (AG2R Citroën U19) lett. A magyarok közül csak Hancz Tamás tudta befejezni a viadalt, ő a 60. (+ 13:48) helyen abszolválta a megmérettetést.

A világkupa-sorozat május 4. és 7. között a cseh Békeversennyel folytatódik.

Természetesen 2023-ban is lesz hazai Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futam, amely az eredeti tervek szerint a tizenegy fordulós sorozat tizedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 16-17-én.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!