Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Nyíregyháza

Napjainkban Nyíregyháza közel 120 ezer fős lakosságával Magyarország hetedik legnépesebb városa, kiemelkedő közlekedési útvonalak mentén helyezkedik el. 100 kilométeres sugarú körben három országgal határos: Ukrajna 78 km, Románia 100 km, Szlovákia 75 km.

Nyíregyháza fiatal és lendületes város. A történelmi belvárosban sétálva azt látjuk, hogy jól megférnek egymás mellett a 21. századi modern építészeti alkotások és az impozáns műemlék épületek. A város főtere, a városházával, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházzal, a patinás Hotel Koronával és a Takarékpalotával körülölelve számos nagyrendezvény és fesztivál helyszíne.

Nyíregyháza

Nyíregyháza belvárosa, jobbra a Városháza
(Fotó: Nyíregyháza)

A belvárost a köztéri alkotások, parkok és pihenőhelyek, kávéházak bősége teszi vonzóvá és még hangulatosabbá. A művelődést, kulturális élményt, kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást illetően óriási a programkínálat, egymást követik a nagyrendezvények, fesztiválok, tömegsportesemények.

Nyíregyháza

Hangulatos parkok, terek teszik hangulatossá belvárost
(Fotó: Nyíregyháza)

A belvárostól alig hat kilométerre található – a sós vizű, szikes taváról elnevezett, különleges mikroklímát biztosító 320 hektáros tölgyerdővel körbe ölelt – Sóstógyógyfürdő, Magyarország nemzeti gyógyhelye, amely minden korosztályt élményekkel vár. Az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben a család minden tagjának páratlan kalandokban lehet része. A fürdőgyógyászati részlegben a balneoterápiás kezelések mellett sokszínű a fizikoterápia palettája.

Nyíregyháza

A Móricz Zsigmond Színház épülete
(Fotó: Nyíregyháza)

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül különleges állatgyűjteménnyel rendelkezik, ahova évente közel 500 ezer vendég látogat el. A 30 hektáros tölgyerdőben az itt élő közel ötezer állat társas kifutókban, földrészenkénti csoportosításban látható.

Nyíregyháza

A Nyíregyházi Állatpark madártávlatból, a V4 Special Series mezőnyével
(Fotó: Vanik Zoltán)

A nyíregyháziak közül egyre többen figyelnek oda az egészséges életmódra és környezetvédelemre. Utóbbi kettőt szolgálja a város kerékpárút-hálózatának rohamos fejlődése is. A mintegy 70 kilométer hosszú városi kerékpárút-hálózat mellett 2017-ben kiépült egy egybefüggő kerékpárút Nyíregyháza és Tokaj között. A kerékpárbarátok örömére évente három nagy kerékpáros rendezvény is várja a mozgás szerelmeseit. Májusban a Nyíregyháza–Tokaj között megrendezett Bringa Piknik, júniusban a Michelin Bringafesztivál, szeptemberben a hét városrészt érintő Bringaváros 7.1 rendezvényen pattan több ezer ember kerékpárra.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!