Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Nations’ Cup Hungary: magasak a versennyel szembeni elvárások

Idén harmadik alkalommal rendezték meg augusztus 17. és 19. között a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary junior országúti világkupát. A Nyíregyházán és környékén zajló háromnapos viadal egy prológot és két mezőnyszakaszt tartogatott. A 2022-es év ismét mérföldkőnek tekinthető a verseny fejlődése szempontjából. Ezekről és még sok minden másról kérdeztük Solymosi János versenyigazgatót.

Megjelent: 2022. október 27., csütörtök
Forrás: www.ncuphungary.hu

A 2022-es idényben az eredeti tervek szerint tízfordulós sorozat kilencedik állomásának adhatott otthont hazánk augusztus 17. és 19. között. A verseny ezúttal is remek visszhangot kapott, miként látod, s éled meg ezt szervezőként és versenyigazgatóként?

– Sokan tudják, hogy a verseny Magyarországra hozatala egy három éves megfeszített előkészítő munka eredménye volt. Ennek megfelelően mind a hazai, mind a külföldi elvárások magasak, hiszen adott esetben a Párizs-Roubaix-val hasonlítanak minket össze. Ennek tudatában igyekszünk folyamatosan fejleszteni és fejlődni. Követjük a nemzetközi trendeket, szabályváltozásokat, igyekszünk egyszerűsíteni és optimalizálni a belső folyamatainkat. Fogadjuk és felhasználjuk az építő jellegű kritikákat és az egyéb jellegű visszacsatolásokat is köszönettel vesszük. A korcsoport élvonala versenyez nálunk, későbbi világbajnokok csillogtatják meg a tehetségüket és kapnak a verseny után WorldTeam-szerződéseket. Azt hiszem ez önmagában is elismerés, hiszen lehetőséget nyújtunk számukra, hogy megfelelő körülmények között, tudásuk legjavát adva bizonyíthassanak.

A magyar versenyzőknek kiemelten fontos, hogy végül ki nyeri el a nemzeti színű megkülönböztető trikót. A világkupa hosszú távon akár egy új mérföldkő is lehet a hazai bringasport vérkeringésében?

– Minden évben komoly harc van a hazai versenyzők között, hiszen egy jó szereplés akár egy profi karriert hozhat elérhető közelségbe. A versenyeken való részvétel mindig kiemelt jelentőségű. Amennyiben külföldi klubcsapatban induló magyar versenyző nincs, úgy tizenkét hazai kerékpáros állhat rajthoz a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályainak megfelelően. Ez természetesen a fiatalabb (14-16 éves) generáció számára is inspiráló, hogy a közeljövőben egy hazai rendezésű világversenyen bizonyíthatnak, mutathatják meg tehetségüket egy gyengének semmiféleképpen sem mondható nemzetközi mezőnyben.

Tudható-e már valami a jövő évi versenyről?

– Előre láthatóan körpályás útvonalak lesznek, hasonló módon az idei világkupa szakaszaihoz. A tervek szerint az első két napra kerülnek a mezőnyetapok, majd egy mindent eldöntő időfutam dönthet az összetett végkimenetléről.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!