Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Minden magyar versenyző számára nagy élmény lesz ez a világkupa

A hazai kerékpárosok közül mindenképp ki kell emelni Mészáros Bence és Szijártó Zétény kettősét: előbbi az aktuális U19-es magyar időfutam-, míg utóbbi a mezőnyversenybajnok.

Megjelent: 2020. augusztus 24., hétfő
Forrás: visegrad4juniors.hu

Először rendezhet Magyarország ifjúsági kerékpáros világkupa-futamot, amely hatalmas lehetőséget kínál az utánpótlás számára, ráadásul a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) külön engedélyével a nemzeti válogatott mellett a DKSI Regional is ott lehet a rajtvonalnál, így tizenkét magyar kerékpáros igyekszik majd felvenni a harcot a világ legjobbjaival.

Az előzetes rajtlista alapján a magyar nemzeti csapat az Árvai Kristóf, Mészáros Bence, Sánta Ármin, Szijártó Zétény, Nagy Bendegúz és Mack Márton alkotta hatossal, míg a DKSI Regional a Csenki Csongor, Drijver Bertold, Forró Lajos, Fábián Levente, Marton Balázs és Orosz Bálint összeállítású csapattal indul.

Örömmel fogadtam a hírt, miszerint Magyarország junior világkupa-futamot rendezhet, hisz ilyenre korábban még nem volt példa hazánkban. Kétszer edzőtáboroztunk a válogatottal Dér Zsolt irányításával, ahol remekül összeszokott a csapat, sikerült felépítenünk egy remek vonatot a sprintbefutókra. A célunk egyértelműen az, hogy az összetett dobogójára állhassunk a verseny végén, épp ezért motiváltan várjuk a rajtot” – mondta Mészáros Bence néhány nappal a verseny rajtját megelőzően.

Magyar versenyzők

Szijártó Zétény (b), Mészáros Bence (k) és Árvai Kristóf (j)
(Fotó: web)

Az első magyarországi junior világkupa-futam, a Visegrad 4 Juniors augusztus 26-án rajtol. Az ifjúsági korosztály legjobbjai a három versenynap alatt 280 kilométert abszolválnak.

Nem gondoltam volna, hogy egyszer ifjúsági kerékpáros világkupa lehet idehaza. Remélem, hogy mi magyarok tapasztalatot szerezhetünk ebből. Személy szerint ez lesz az első komoly nemzetközi világversenyem, így a reális célokról csak az első szakaszt követően beszélhetünk. Az biztos, hogy jól fogunk szerepelni. A tapasztalatszerzés mellett persze az sem másodlagos, hogy képet kaphatunk arról, hogy hol tart most a hazai utánpótlás azokhoz az országokhoz képest, amelyekkel egy mezőnyben tekerünk majd. Minden magyar versenyző számára nagy élmény lesz ez a világkupa” – tette hozzá Szijártó Zétény.

A verseny egy 95 kilométeres etappal kezdődik augusztus 26-án, Vásárosnamény és Nyíregyháza között. Másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyenkénti időfutam, míg délután egy Ibrány környéki 73,2 kilométeres mezőnyszakasz várja a kerekeseket. A zárónapon újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.

Megosztás

Érmek

Visegrad 4 Juniors szakasz 1
Visegrad 4 Juniors szakasz 2A
Visegrad 4 Juniors szakasz 2B
Visegrad 4 Juniors szakasz 3

Városok

Miskolc Nyíregyháza Bükkszentkereszt Ibrány
Vásárosnamény

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!