Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Megvan a jövő évi Teremkerékpáros Európa-bajnokság, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, a Visegrad 4 Ladies Series – Hungary és az ifjúsági világkupa időpontja

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a szeptember végi flandriai világbajnokságot követően publikálta a 2022-es évre vonatkozó előzetes versenynaptárát.

Megjelent: 2021. október 12., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) jelenlegi elnöke, a korábban még a főtitkári posztban tisztelgő Enrico Della Casa januárban személyesen hozta Magyarországra a 2022-es Teremkerékpáros Európa-bajnokság rendezéséről szóló szerződést, melynek végleges időpontja június 17-18., helyszíne pedig Nyíregyháza lesz.

A Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, 2022. július 9-én Csehországban indul, majd másnap Lengyelországban folytatódik, míg a magyar, valamint a záró, szlovák futamra július 23-án és 24-én kerül majd sor. A magyar viadal útvonala a tervek szerint nem változik, a korábbi években megszokottaknak megfelelően ezúttal is Budapestről rajtol, és Pannonhalmán ér véget. A megmérettetés hazánk legmagasabb besorolású egynapos férfi profi versenye.

A magyar V4-es férfi viadalt követően, rögtön másnap, július 24-én kerül megrendezésre Pannonhalmán a Visegrad 4 Ladies Series – Hungary, így két év kihagyás után hazánk ismét profi női országúti kerékpárversenynek adhat otthont.

Természetesen a főszervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület 2022-ben is megrendezi a Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futamot, amely az eredeti tervek szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomása lesz augusztus 19. és 21. között. A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket is tartogat, Magyarországon One Belt One Road Nations’ Cup Hungary néven egy háromnapos megmérettetésre kerül sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatók, mint a legendás utánpótlás klasszikus Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny. Érdekességképpen tavaly ez volt az egyetlen junior világkupa-futam, amelyet megrendeztek, az idei évben pedig a három fordulósra fogyatkozott sorozat a magyar világeseménnyel vette kezdetét.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!