Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Megvan a jövő évi Teremkerékpáros Európa-bajnokság, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, a Visegrad 4 Ladies Series – Hungary és az ifjúsági világkupa időpontja

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a szeptember végi flandriai világbajnokságot követően publikálta a 2022-es évre vonatkozó előzetes versenynaptárát.

Megjelent: 2021. október 12., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) jelenlegi elnöke, a korábban még a főtitkári posztban tisztelgő Enrico Della Casa januárban személyesen hozta Magyarországra a 2022-es Teremkerékpáros Európa-bajnokság rendezéséről szóló szerződést, melynek végleges időpontja június 17-18., helyszíne pedig Nyíregyháza lesz.

A Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, 2022. július 9-én Csehországban indul, majd másnap Lengyelországban folytatódik, míg a magyar, valamint a záró, szlovák futamra július 23-án és 24-én kerül majd sor. A magyar viadal útvonala a tervek szerint nem változik, a korábbi években megszokottaknak megfelelően ezúttal is Budapestről rajtol, és Pannonhalmán ér véget. A megmérettetés hazánk legmagasabb besorolású egynapos férfi profi versenye.

A magyar V4-es férfi viadalt követően, rögtön másnap, július 24-én kerül megrendezésre Pannonhalmán a Visegrad 4 Ladies Series – Hungary, így két év kihagyás után hazánk ismét profi női országúti kerékpárversenynek adhat otthont.

Természetesen a főszervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület 2022-ben is megrendezi a Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futamot, amely az eredeti tervek szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomása lesz augusztus 19. és 21. között. A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket is tartogat, Magyarországon One Belt One Road Nations’ Cup Hungary néven egy háromnapos megmérettetésre kerül sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatók, mint a legendás utánpótlás klasszikus Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny. Érdekességképpen tavaly ez volt az egyetlen junior világkupa-futam, amelyet megrendeztek, az idei évben pedig a három fordulósra fogyatkozott sorozat a magyar világeseménnyel vette kezdetét.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!