Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Luxemburgi kerékpáros nyerte a világkupa-sorozat hatodik fordulóját

A Gent-Wevelgem, a Párizs-Roubaix, a Course de la Paix Juniors, a Trophée Centre Morbihan és a Tour du Pays de Vaud versenyeit követően Németországban, az LVM Saarland Trofeo megmérettetésével folytatódott a 2022-es ifjúsági világkupa-sorozat, amely a luxemburgi Mathieu Kockelmann győzelmét hozta.

Megjelent: 2022. június 13., hétfő
Forrás: www.ncuphungary.hu

Június 9. és 12. között rendezték a három teljes és két félszakaszt tartogató versenyt, melyen tizenkilenc nemzeti válogatott, egy regionális sor és négy klubcsapat vett részt.

Az első 98 kilométeres szakasz végén a brit Jed Smithson ünnepelhetett, majd másnap a cseh Milan Kadlec volt a leggyorsabb, aki hetedmagával ért haza, miközben az összetettben egy másik brit, Matthew Brennan állt az élre. A harmadik versenynap délelőtti félszakasza során újra a britek örülhettek, ugyanis Joshua Tarling abszolválta a leggyorsabban 14 kilométeres egyéni időfutam penzumát, ezzel időlegesen a sárga trikót is megszerezve –, míg a délutáni mezőnyszakaszon a luxemburgi Mathieu Kockelmann egyedül hazaérve nyerte meg lényegében az összetett versenyt is. Az utolsó etapon így a főmezőny hazaengedett egy három fős szökést, akik közül a lengyel Hubert Grygowski ért célba elsőként, ez azonban a luxemburgiaknak tökéletes volt, hisz Kockelmann trikóját senki sem veszélyeztette. A végelszámolásnál a francia Thibaut Gruel lett a második, míg a norvég Jörgen Nordhagen a harmadik.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) nemzeti rangsorát jelenleg Belgium vezeti, Franciaország a második, míg Norvégia a harmadik.

A világkupa-sorozat július 12. és 17. között a kanadai Tour de l’Abitibi viadalával folytatódik.
Természetesen 2022-ben is lesz hazai Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futam, amely az eredeti tervek szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 17. és 19. között.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!