Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Kerékpáros kisokos: mezőnyetap, félszakasz, időfutam

A magyarországi világkupa-futam három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd, no de mi is az a mezőnyszakasz, a félszakasz, és mi az az időfutam?

Megjelent: 2020. augusztus 17., hétfő
Forrás: visegrad4juniors.hu

Az országúti kerékpársport a XIX. század végén kezdte meg hódító útját, főként Európában. A jelentősebb versenyek – melyek közül jó néhány több mint száz éves múltra tekint vissza – mind a mai napig Belgiumban, Franciaországban és Olaszországban zajlanak. A versenytípust illetően megkülönböztetünk egy és többnapos viadalokat.

A mezőnyszakaszok 80 és 250 kilométer közötti etapok, melyeken egyszerre indulnak a versenyzők. A győztes az a kerékpáros, aki elsőként halad át a célvonalon.

Félszakaszról abban az esetben beszélünk, ha a szervező két etapot bonyolít le egyetlen nap során, általában egy időfutamot és egy mindössze 60-80 kilométer közötti mezőnyszakaszt.

Az egyéni időfutam során a résztvevők jóval rövidebb távon, általában speciális időfutam kerékpárokon – az ifjúsági világkupa esetén a szabályok szerint normál országúti kerékpárokon –, egymástól elkülönülve, egyesével rajtolva haladnak. A győztes az a versenyző, aki a leggyorsabb idő alatt éri el a célvonalat.

Peák Barnabás időfutam kerékpáron

Peák Barnabás időfutam kerékpáron

A Visegrad 4 Juniors világkupa egy 95 kilométeres etappal kezdődik augusztus 26-án, Vásárosnamény és Nyíregyháza között. Másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyenkénti időfutam, míg délután egy Ibrány környéki, 73,2 kilométeres mezőnyszakasz várja a kerekeseket. A zárónapon újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 1
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2A
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2B
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 3

Városok

Nyíregyháza MiskolcVásárosnamény Ibrány
Bükkszentkereszt

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2021 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!