Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Jelesre vizsgázott az első magyarországi ifjúsági világkupafutam

Augusztus 26. és 28. között került sor a Visegrad 4 Juniors kerékpárversenyre, amely az első magyarországi ifjúsági világkupafutam volt. Az esemény fényét tovább emelte, hogy a koronavírus-járvány korlátozásai miatt a 2020-as szezonban, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában ez volt az egyetlen Nations’ Cup viadal.

Megjelent: 2020. szeptember 10., csütörtök
Forrás: visegrad4juniors.hu

Az ifjúsági korosztály legjobbjai a három versenynap alatt 280 kilométert abszolváltak. A Visegrad 4 Juniors egy 95 kilométeres etappal kezdődött augusztus 26-án Vásárosnamény és Nyíregyháza között. Másnap két félszakaszra került sor: délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyéni időfutam, míg délután egy Ibrány környéki 73,2 kilométeres mezőnyszakasz várta a kerekeseket. A zárónapon pedig újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között tekert a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.

A viadal sztárja a dán Tobias Lund Andresen lett, aki az összes szakaszt megnyerte, s bár a német és az olasz nemzeti válogatott mindent megpróbált, nem tudták elvenni tőle az összetett győzelmet.

Tobias Lund Andresen

Tobias Lund Andresen
(Fotó: Vígh Attila)

Nagyon sokat köszönhetek a csapatomnak, nélkülük nem sikerült volna egyetlen szakaszt sem megnyernem. A verseny során végig jó erőben éreztem magam, jól haladt a kerékpár. Úgy érkeztem Magyarországra, hogy szeretnék legalább egy etapgyőzelmet szerezni, de amikor már negyedszer haladtam át elsőként a célvonalon, csak hitetlenkedve néztem a csapattársaimra, ez minden álmom felülmúlta. Ez egy fantasztikus verseny volt, egészen kiváló szervezéssel, csak dicséret illeti a lebonyolítást” – mondta a versenyt követően Tobias Lund Andresen, aki szeptember elején a nívós svájci GP Rüebliland ifjúsági viadalon is két szakaszt nyert, ráadásul kérdésünkre elárulta, hogy a jövőjét illetően a neves Team Sunweb csapatával áll tárgyalásban.

Mészáros Bence

Mészáros Bence
(Fotó: Vígh Attila)

A pontversenyben az a német Luca Dressler zárt az élen, aki a többek között Peter Sagant is a soraiban tudó Bora-hansgrohe WorldTour csapatának utánpótlássorában versenyez. A legjobb cseh kerekes Stepan Siroky, a legjobb lengyel Julian Kot, a legjobb szlovák Timotej Piliarkin, míg a legjobb magyar kerékpáros tisztes helytállást követően Mészáros Bence lett.

Megosztás

Érmek

Visegrad 4 Juniors szakasz 1
Visegrad 4 Juniors szakasz 2A
Visegrad 4 Juniors szakasz 2B
Visegrad 4 Juniors szakasz 3

Városok

Miskolc Nyíregyháza Ibrány
Vásárosnamény

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!