Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Fővédnöki Köszöntő

Kedves Sportbarátok!

Örömmel vállaltam el, immár második alkalommal az ifjúsági világkupa-sorozat magyarországi állomásának fővédnökségét, hiszen egy nagyon fontos utánpótlás-versenysorozat, ami újra Magyarországra érkezik általa.

A hazai kerékpársport rohamtempóban fejlődik és kapaszkodik fel a legjobbak közé az elmúlt években.

Elég csak arra gondolni, hogy milyen csapatok szerepelnek évről-évre a magyar kerékpáros körversenyen a Tour de Hongrie-en, vagy, hogy ha a körülmények is megengedik végre a Giro d’Italia is Magyarországról rajtolhat el nemsokára. A világ három legtekintélyesebb versenye közül az egyik, ráadásul az, ahol a fiatal magyar tehetség, Valter Attila az idei évben csodálatos versenyzéssel, első magyar versenyzőként viselhette az összetettben vezetőnek járó rózsaszín trikót, olyan figyelmet irányítva a magyar kerékpárosokra, amire régen nem volt példa.

A világ felfigyelt a magyar kerékpárosokra és biztos vagyok benne, hogy a magyar fiatalok is felfigyeltek arra, hogy akár ezt a sportot is választhatják a későbbiekben. A sport népszerűsítésére pedig a versenyzés a legjobb eszköz.

Nagy öröm, hogy Kelet-Magyarország adhat otthont az ifjúsági világkupa útvonalának és ez által nagyban segítheti a fiatal magyar tehetségek kibontakozását a nemzetközi sportéletben.

Dr. Szabó Tünde
sportért felelős államtitkár

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary Prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 1/A
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 1/B
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2021 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!