Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Ez történt az országúti ifjúsági világkupa 2019-es idényében

Összetettben toronymagasan a németek nyerték a sorozatot 240 pontot gyűjtve, a második az Amerikai Egyesült Államok (178 pont), míg a harmadik Olaszország (158 pont) nemzeti válogatottja lett.

Megjelent: 2019. november 20., szerda
Forrás: visegrad4juniors.hu

A kilencfordulós sorozat március 31-én rajtolt el a legendás Gent-Wevelgem utánpótlásversenyével Belgiumban. A viadalt az Amerikai Egyesült Államok kiválósága, Quinn Simmons nyerte, aki az év végén a világbajnoki címet is megszerezte, majd az U23-as korosztályt átugorva aláírt a WorldTourba.

A második forduló az „Észak Pokla”, az egynapos kerékpárversenyek királya, a Párizs-Roubaix volt április közepén. A legjobbnak Franciaországban a holland Hidde van Veenendaal bizonyult.

Ezt a legrangosabb ifjúsági többnapos a cseh Junior Békeverseny követte, ahol a francia Hugo Toumire feledtetve a Roubaix-i kudarcát – ahol másodikként zárt van Veenendaal mögött – és megszerezte az összetett győzelmet.

Quinn Simmons

Quinn Simmons
(Fotó: youtube.com)

Május végén ismét Franciaországba utaztak a fiatalok. A háromszakaszos Trophée Centre Morbihan végén a német Michel Hessmann diadalmaskodott újabb fontos pontokat szerezve a német nemzet számára, amely mint utólag kiderült, az év végi elszámolásnál nagy jelentőséggel bírt.

Alig néhány nappal később Svájc és az immáron ötvenegyedik alkalommal megrendezett Tour du Pays de Vaud következett. Itt Marco Brenner révén ismét a németek kontrollálták az eseményeket, meg is nyerve az összetettet.

Trophée Centre Morbihan

Trophée Centre Morbihan
(Fotó: youtube.com)

A német válogatott aztán június végén, hazai pályán végérvényesen eldöntötte a nemzetek között kiosztott bajnoki cím sorsát. Az LVM Saarland Trofeo szakaszversenyén Hannes Wilksch győzött Marco Brenner és Maurice Ballerstedt előtt, így a hazaiak a dobogó mindhárom fokát elorozták.

A nemzeti bajnokságokat követően a GP Général Patton egynaposa várt a mezőnyre Luxemburgban, ami szintén egy nagy klasszikus az ifjúsági korosztályban, hisz 2019-ben már hetvenkettedik alkalommal írták ki. A német Marco Brenner már második győzelmét abszolválta, a Tour du Pays de Vaud után ezt a viadalt is megnyerve.

Marco Brenner

Marco Brenner
(Fotó: youtube.com)

Július közepén Kanadába tette át a székhelyét a sorozat a Tour de l’Abitibi szakaszversenyére. Mivel viszonylag sok európai kerekes távol maradt, így az észak-amerikai versenyzők vették kezükbe az irányítást, végül az Egyesült Államok színeiben Michael Garrison győzött.

Szeptember elején Dél-Korea és a Tour de DMZ többnaposa zárta a 2019-es évadot, ahol a finn Veeti Vainio állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Összetettben toronymagasan a németek nyerték a sorozatot 240 pontot gyűjtve, a második az Amerikai Egyesült Államok (178 pont), míg a harmadik Olaszország (158 pont) nemzeti válogatottja lett.

Megosztás

Érmek

Visegrad 4 Juniors szakasz 1
Visegrad 4 Juniors szakasz 2A
Visegrad 4 Juniors szakasz 2B
Visegrad 4 Juniors szakasz 3

Városok

Miskolc Nyíregyháza Ibrány
Vásárosnamény

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!