Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Egy látványos, miskolci csapatbemutatóval indulhat az idei ifjúsági világkupa

A tervek szerint a diosgyőri várban kerülhet sor az idei One Belt One Road Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupa csapatprezentációjára, amennyiben a műemlék renovációja a terveknek megfelelően halad.

Megjelent: 2022. február 15., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

A diósgyőri vár egy középkori műemlék a történelmi Diósgyőr városában, ami ma Miskolc egyik városrésze. Már a 12. században állhatott az építmény, a mai, gótikus vár ellenben csak a tatárjárás után épült, fénykorát Nagy Lajos uralkodása alatt élte, lovagterme a legnagyobb volt Európában.

Később a magyar királynék jegyajándéka lett, egészen a török időkig. A 17. század végére már lakhatatlanná vált, állapota egyre jobban leromlott. Régészeti feltárása az 1960-as években kezdődött. A 2010-es évek elején a várat elkezdték visszaépíteni eredeti állapotába, a helyreállított helyiségeket korhű bútorokkal rendezték be.

2020-ban sporttörténelmi sikert elérve Magyarország is csatlakozott a Nemzetek Kupája sorozathoz, mégpedig a junior, vagyis az ifjúsági országúti világkupa eseményeihez. Ennek keretében az az évi egyetlen fordulót rendezte meg Nyíregyháza és környéke, melyet követően 2021-ben One Belt One Road Nations’ Cup Hungary néven ismét fogadta hazánk a korosztály legjobbjait.

Természetesen 2022-ben is lesz hazai Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futam, amely az eredeti tervek szerint a tízfordulós sorozat kilencedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 17. és 19. között. A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket is tartogat, Magyarországon egy háromnapos megmérettetésre kerül sor.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2023 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!