Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Dánia és az Egyesült Államok csatáját hozta a 2016-os világkupa

Folytatjuk visszatekintésünket az elmúlt évek világkupa szezonjaira. 2016-ban már nyolc viadalt számlált a junior korosztály sorozata, amely az eddig megszokottaktól eltérően, a naptárba újonnan bekerülő belga Gent-Wevelgem egynaposával rajtolt el, amelyet a francia Alexys Brunel nyert meg.

Megjelent: 2021. június 6., vasárnap
Forrás: www.ncuphungary.hu

A ma már a Groupama-FDJ csapatát erősítő kerekes diadalát követően jött a Párizs-Roubaix klasszikusa, ahol a hollandok brillíroztak – Jarno Mobach (ma Leopard Pro Cycling) győzött honfitársa Nils Eekhoff (ma Team DSM) előtt.

A 2016-os világkupa-sorozat szakaszversenyei kiegyensúlyozott küzdelmet hoztak, mindössze a most már az UAE Team Emiratesben tekerő amerikai Brandon McNulty tudott duplázni, aki a német Trofeo Karlsberg mellett a kanadai Tour de l’Abitibin sem talált legyőzőre. A cseh Course de la Paix Juniors során is a tengerentúliak örülhettek, a hegyikerékpározásban is tündöklő Christopher Blevins (ma Trinity Racing) révén.

A további viadalokat tekintve a francia Trophée Centre Morbihan során Florentin Lecamus-Lambert diadalával hazai siker született – aki a Team Arkea-Samsic utánpótlásában próbálkozik, ám profi szerződésre ez idáig még nem sikerült szert tennie -, a luxemburgi GP Général Patton a dán Andreas Kron (ma Lotto Soudal) dominanciáját hozta, míg a svájci Tour du Pays de Vaud sárga trikója odahaza maradt, Marc Hirschi révén – ő a 2021-es idényben az UAE Team Emirates csapatában versenyez.

A világkupát, ahol csak a nemzeteket rangsorolják, 2016-ban nem sikerült megnyernie az Egyesült Államoknak, hisz végül a dánok zártak az élen, elsősorban a már említett Andreas Kron valamint Jakob Egholm (ma Trek-Segafredo) és Mikkel Bjerg (ma UAE Team Emirates) közreműködésével.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!