Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Dánia és az Egyesült Államok csatáját hozta a 2016-os világkupa

Folytatjuk visszatekintésünket az elmúlt évek világkupa szezonjaira. 2016-ban már nyolc viadalt számlált a junior korosztály sorozata, amely az eddig megszokottaktól eltérően, a naptárba újonnan bekerülő belga Gent-Wevelgem egynaposával rajtolt el, amelyet a francia Alexys Brunel nyert meg.

Megjelent: 2021. június 6., vasárnap
Forrás: www.ncuphungary.hu

A ma már a Groupama-FDJ csapatát erősítő kerekes diadalát követően jött a Párizs-Roubaix klasszikusa, ahol a hollandok brillíroztak – Jarno Mobach (ma Leopard Pro Cycling) győzött honfitársa Nils Eekhoff (ma Team DSM) előtt.

A 2016-os világkupa-sorozat szakaszversenyei kiegyensúlyozott küzdelmet hoztak, mindössze a most már az UAE Team Emiratesben tekerő amerikai Brandon McNulty tudott duplázni, aki a német Trofeo Karlsberg mellett a kanadai Tour de l’Abitibin sem talált legyőzőre. A cseh Course de la Paix Juniors során is a tengerentúliak örülhettek, a hegyikerékpározásban is tündöklő Christopher Blevins (ma Trinity Racing) révén.

A további viadalokat tekintve a francia Trophée Centre Morbihan során Florentin Lecamus-Lambert diadalával hazai siker született – aki a Team Arkea-Samsic utánpótlásában próbálkozik, ám profi szerződésre ez idáig még nem sikerült szert tennie -, a luxemburgi GP Général Patton a dán Andreas Kron (ma Lotto Soudal) dominanciáját hozta, míg a svájci Tour du Pays de Vaud sárga trikója odahaza maradt, Marc Hirschi révén – ő a 2021-es idényben az UAE Team Emirates csapatában versenyez.

A világkupát, ahol csak a nemzeteket rangsorolják, 2016-ban nem sikerült megnyernie az Egyesült Államoknak, hisz végül a dánok zártak az élen, elsősorban a már említett Andreas Kron valamint Jakob Egholm (ma Trek-Segafredo) és Mikkel Bjerg (ma UAE Team Emirates) közreműködésével.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!