Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Csehországból érkezik az idei magyarországi világkupa UCI főbírója

Augusztus 20. és 22. között zajlik majd az idei magyar ifjúsági világkupa-forduló, melynek UCI főbírója a cseh Simona Davídková lesz.

Megjelent: 2021. július 31., szombat
Forrás: www.ncuphungary.hu

Simona maga is kerékpárosnak készült, ám a csapatában lévő fiúk sohasem hagyták kibontakozni, így tizennyolc éves korában inkább a kék inget választotta. Immáron harmincegy éve bíráskodik, olyan versenyeken is dolgozva, mint a 2016-os katari országúti világbajnokság, a 2017-es cyclo-cross vb vagy Kelet-Közép-Európa legnagyobb presztízsű női versenye, a Tour de Feminin.

Hogyan dolgozik ma egy UCI bíró?

– Egy adott viadalon a versenybírók lényegében hasonlóan funkcionálnak, mint egy zenekar, mindenkinek a legjobbját kell nyújtania a rá kiosztott feladat elvégzésében, hisz csakis így nyújthatunk egységesen tökéletes munkát. A magyarországi világkupán egy nagyon tapasztalt, nemzetközi gárda fog együttműködni a hazai bírákkal, ennek kapcsán pedig nincsenek kétségeim azt illetően, hogy mindenki tudni fogja majd a dolgát.

Melyek azok a problémák, melyektől a legtöbb verseny szenved?

– Az elmúlt két évben egyértelműen a koronavírus volt az, ami a leginkább megnehezítette a kerékpársport helyzetét. Ezért nagyon fontossá vált, hogy a viadalok tervezésekkor figyelemmel kövessük és betartsuk a kormányzati intézkedések iránymutatásait. Az általános gond továbbra is a versenyzők a közúti közlekedésben való biztonságának megóvása, de a világjárvány miatt most a megmérettetéseket szervezők pénzügyi helyzete is megingott, ami újabb problémát kreál.

Mit gondol az UCI Nations’ Cup világkupa-sorozatról?

– A véleményem erről a sorozatról nagyon pozitív. Azon fiatal versenyzők számára kínálnak remek lehetőséget ezen viadalok, akik még nem rendelkeznek profi szerződéssel. A hazámban, Csehországban is rendeznek egy ilyen kihívást az Ifjúsági Békeversenyt, amelyen már többször is bíráskodtam. A versenyek magasan rangsoroltak, ráadásul rövidebb szakaszokat abszolválnak a kerékpárosok, ami mindenki számára könnyebbséget jelent.

Miként készül fel egy adott versenyre?

– Ennyi év és tapasztalat után ez számomra már egyfajta rutinként működik. Először alaposan átnézem a verseny technikai útmutatóját, egyeztetek a szervezőkkel a felmerülő kérdésekben, ellenőrzöm a résztevő kerékpárosokat az UCI rendszerében, majd megtervezem, hogy miként is fogok a viadal helyszínére utazni.

Emlékszik-e még az első versenyére?

– Hogyne emlékeznék. Ez egy tradicionális helyi regionális egynapos volt, ahol felkértek, hogy ugorjak be az egyik bíró helyére, aki nem érkezett meg. Csupán annyi volt a feladatom, hogy bemutassam a versenyzőknek a hátralévő körök számát valamint, hogy csengessek be az utolsó körre. A mai napig rettegek ettől a feladattól.

Mennyire ismeri a magyar kerékpársport jelenlegi helyzetét?

– Nem nagyon, de mint egy kerékpározással foglalkozó weboldal tulajdonosa – RoadCycling.cz – sok információt kapok a magyar viadalokról is, ráadásul általában a cseh csapatok is rajthoz állnak az itteni UCI kategóriás versenyeken. Azt viszont elmondhatom, hogy nagy rajongója vagyok Vas Kata Blankának. A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary megmérettetést követően vélhetően még nagyobb ismeretem lesz majd az ország kerékpársportjáról.

Mi a véleménye Magyarországról?

– Negyedrészt magyar vagyok, mivel a nagypapám Békéscsabán született, ráadásul mind a mai napig élnek távoli rokonaim Dél-Magyarországon, így nagyrészt ismerem az országot is.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!