Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Az ifjúsági korosztály legnagyobb sztárja, Marco Brenner is rajthoz állhat a magyar világkupa-futamon

Van-e alapja egy mindössze tizenhét esztendős sportolót sztárnak nevezni? Amennyiben a világ egyik legjobb kerékpáros csapata, a Team Sunweb ilyen fiatalon négyéves szerződést kínál neki, akkor a válasz egyértelműen igen.

Megjelent: 2020. június 19., péntek
Forrás: visegrad4juniors.hu

Az ifjúsági világkupa-sorozatban a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a nemzeteket rangsorolja, amelyek közül a 2019-es szezon végén Németország zárt az élen toronymagasan, több mint hatvan ponttal megelőzve az Amerikai Egyesült Államok fiataljait. Ennek a német csapatnak a legeredményesebb és egyben legifjabb tagja volt Marco Brenner, aki az előző idényben egymaga több pontot szerzett, mint a kilencedik helyezett Csehország.

A mögöttünk hagyott szezont húsz győzelemmel abszolválta, a Nemzetek Kupájában nyerve a svájci Tour du Pays de Vaud szakaszversenyét és a luxemburgi GP Général Patton egynaposát. Nem mellékesen megszerezte a német junior időfutam- és mezőnyverseny, valamint a cyclo-cross nemzeti bajnoki címeket is.

Tehetsége kiaknázatlan, ezért a Team Sunweb WorldTour csapata már most – a kerékpársportban nem éppen szokványos – négyéves megállapodást kötött vele, amely 2021-től a 2024-es szezon végéig szól.

Marco lenyűgöző teljesítményt nyújt” – mondta Rudi Kemna, a Team Sunweb szakmai vezetője. „Úgy tekintünk rá, mint az országúti kerékpársport legnagyobb tehetségére.”

Marco Brenner

Marco Brenner
(Fotó: DirectVelo – Nicolas Mabyle)

A német nemzeti válogatott bombaerős kerettel nevezett az első magyarországi ifjúsági világkupára, természetesen Marco Brennerrel az élen.

A nemzetközi korosztályos sorozat először látogat hazánkba, amely közel száz év után rendezhet ismét világversenyt a sportág történetében. A Nations Cup futamain válogatottak és regionális csapatok vesznek részt. A hazai viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 26. és 28. között.

Megosztás

Érmek

Visegrad 4 Juniors szakasz 1
Visegrad 4 Juniors szakasz 2A
Visegrad 4 Juniors szakasz 2B
Visegrad 4 Juniors szakasz 3

Városok

Miskolc Nyíregyháza Ibrány
Vásárosnamény

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!