Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Az Európa-bajnokságon is megmutatták magukat a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary legjobbjai

Szeptember 8. és 12. között az olaszországi Trentó adott otthont az országúti kerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol az ifjúsági korosztály legjobbjai is összemérték erejüket.

Megjelent: 2021. szeptember 12., vasárnap
Forrás: www.ncuphungary.hu

Az egyéni időfutam során 22,4 kilométer várt a kerekesekre, végül kettős belga siker született, miután Alec Segaert (26:27) kisebb meglepetésre legyőzte az előzetesen legnagyobb esélyesnek kikiáltott Cian Ujitdbroekst. A Magyarországon is rajthoz állók közül a hazai verseny győztese, a norvég Per Strand Hagenes a hatodik, míg a spanyol Ivan Romeo a 11. lett. Ami a magyarokat illeti, az augusztusi viadalon a legjobb hazai kerekesnek járó megkülönböztető trikót elhódító Szijártó Zétény a 30. (+ 2:21), míg Mészáros Bence a 38. (+ 2:52) helyen zárt az ötvennyolc fős mezőnyben.

A mezőnyversenyen a várost körülölelő körpályán nyolc kör, azaz 107,2 kilométer várt az indulókra, minden körben megmászva a Povo 3,6 kilométer hosszú, átlagban 4,9%-os meredekét. Végül hatalmas csatában a francia Romain Grégoire aranyérmének tapsolhatott a nagyérdemű, aki a nyíregyházi ifjúsági világkupa győztesét, a norvég Per Strand Hagenest utasította maga mögé. A vásárosnaményi és az ibrányi félszakaszt is megnyerő észt Madis Mihkels hetedikként, az összetettet a tizennegyedik helyen abszolváló osztrák Alexander Hajek kilencedikként, míg a Nations’ Cup során szintén remekül versenyző norvég Sebastian Kirkedam Larsen tizedikként gurult át a célvonalon. Sajnos az öt magyar induló – Árvai Kristóf, Lepold Zoltán Antal, Mészáros Bence, Szijártó Zétény és Takács-Valent Márk – közül senki nem tudta befejezni a viadalt.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!