Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Az Egyesült Államok előretörésétől volt hangos a 2015-ös világkupa-sorozat

Folytatjuk visszatekintésünket az elmúlt évek világkupa szezonjaira. 2015-ben is hét viadalt számlált a junior korosztály sorozata, amely a szokásoknak megfelelően a Párizs-Roubaix klasszikusával rajtolt el, melyet ezúttal a hollandok uraltak, Bram Welten révén.

Megjelent: 2021. május 25., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Bár Welten a sikerét követően elég hullámzó pályafutást futott be, végül mégis megtalálta a helyét az elit mezőnyben, ma a francia ProTeam, az Arkea-Samsic kerékpárosa.

A 2015-ös világkupa-sorozat kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, talán csak az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb tehetségének kikiáltott Adrien Costa tudott kiemelkedni a mezőnyből, aki a svájci Tour du Pays de Vaud és a kanadai Tour de l’Abitibi szakaszversenyeit is megnyerte, míg a cseh Course de la Paix viadalán honfitársa, a ma már az UAE Team Emirates sorát erősítő Brandon McNulty mögött lett második. Costa a sportág egyik legnagyobb feltörekvő fiataljaként hamar megmutatta kvalitásait, remekelt a szeptemberi világbajnokságon is, majd egy évvel később gyakornokként a Quick-Step csapatánál is kipróbálhatta magát. Sajnos 2017-ben a rá nehezedő nyomás miatt szünetet tartott a karrierjében, majd 2018 júliusában egy hegymászó baleset következtében térdtől lefelé elveszítette a jobb lábát, így kerékpáros tehetsége a feledésbe merült.

Az idény további futamait tekintve, a francia Trophée Centre Morbihan során az a dán Anton Charming ünnepelhetett – aki éppen az idei szezonban kezdte el az elitben bontogatni a szárnyait, az Uno-X Pro Cycling Team kerékpárosaként -, a luxemburgi GP Général Patton a svájci March Hirschi (ma UAE Team Emirates) diadalát hozta, míg a német Trofeo Karlsberg sárga trikója odahaza maradt, Patrick Haller révén – ő a 2021-es idényben a luxemburgi kontinentális Leopard Pro Cycling bringása.

A világkupát, ahol ugye csak a nemzeteket rangsorolják, 2015-ben Adrien Costa és Brandon McNulty vezérletével az Egyesült Államok zárta az élen.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!