Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Az Egyesült Államok előretörésétől volt hangos a 2015-ös világkupa-sorozat

Folytatjuk visszatekintésünket az elmúlt évek világkupa szezonjaira. 2015-ben is hét viadalt számlált a junior korosztály sorozata, amely a szokásoknak megfelelően a Párizs-Roubaix klasszikusával rajtolt el, melyet ezúttal a hollandok uraltak, Bram Welten révén.

Megjelent: 2021. május 25., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Bár Welten a sikerét követően elég hullámzó pályafutást futott be, végül mégis megtalálta a helyét az elit mezőnyben, ma a francia ProTeam, az Arkea-Samsic kerékpárosa.

A 2015-ös világkupa-sorozat kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, talán csak az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb tehetségének kikiáltott Adrien Costa tudott kiemelkedni a mezőnyből, aki a svájci Tour du Pays de Vaud és a kanadai Tour de l’Abitibi szakaszversenyeit is megnyerte, míg a cseh Course de la Paix viadalán honfitársa, a ma már az UAE Team Emirates sorát erősítő Brandon McNulty mögött lett második. Costa a sportág egyik legnagyobb feltörekvő fiataljaként hamar megmutatta kvalitásait, remekelt a szeptemberi világbajnokságon is, majd egy évvel később gyakornokként a Quick-Step csapatánál is kipróbálhatta magát. Sajnos 2017-ben a rá nehezedő nyomás miatt szünetet tartott a karrierjében, majd 2018 júliusában egy hegymászó baleset következtében térdtől lefelé elveszítette a jobb lábát, így kerékpáros tehetsége a feledésbe merült.

Az idény további futamait tekintve, a francia Trophée Centre Morbihan során az a dán Anton Charming ünnepelhetett – aki éppen az idei szezonban kezdte el az elitben bontogatni a szárnyait, az Uno-X Pro Cycling Team kerékpárosaként -, a luxemburgi GP Général Patton a svájci March Hirschi (ma UAE Team Emirates) diadalát hozta, míg a német Trofeo Karlsberg sárga trikója odahaza maradt, Patrick Haller révén – ő a 2021-es idényben a luxemburgi kontinentális Leopard Pro Cycling bringása.

A világkupát, ahol ugye csak a nemzeteket rangsorolják, 2015-ben Adrien Costa és Brandon McNulty vezérletével az Egyesült Államok zárta az élen.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!