Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Augusztus 20-án rajtol a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupaverseny

Az előzetes nevezések alapján húsz csapat – 17 nemzeti válogatott, 2 klubcsapat és 1 regionális sor – 120 versenyzője áll majd rajthoz augusztus 20. és 22. között a 2021-es ifjúsági kerékpáros világkupa-sorozat magyarországi nyitányán – hangzott el az esemény augusztus 17-i sajtótájékoztatóján. A viadalnak a 2020-as évhez hasonlóan ezúttal is Nyíregyháza lesz a központja.

Megjelent: 2021. augusztus 17., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

A 2020-as szezonban hatalmas sportdiplomáciai sikerként először látogattak Magyarországra a korosztály legjobbja, melynek kapcsán hazánk közel száz év után adhatott otthont ismét egy világversenynek a sportág történetében – ráadásul példaértékű volt, hogy a koronavírus-helyzet viszontagságai ellenére a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei viadal volt az egyetlen ifjúsági világkupa-futam, amely megrendezésre került, ezt pedig a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) vezetősége is pozitívan fogadta.

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár asszony hangsúlyozta: a Nemzetközi Szövetség nem könnyen adja oda ennek a megmérettetésnek a rendezési jogát, a mostani döntésükben pedig szerepet játszhatott, hogy a szervezők a tavalyi Visegrad 4 Juniors megrendezésével már bizonyították azt a felkészültséget, amely egy ilyen nemzetközi sporteseményhez szükséges. „Magyarországon a kerékpársport a tizenhat kiemelt sportág között kap helyet, a sportági versenyek segítségével pedig az utánpótlás-nevelés és a sportturizmus is fejlődik” – tette hozzá.

A húsz csapat színeiben összesen huszonegy nemzet sportolóit köszönthetjük hazánkban, köztük már egy-két olyan versenyzőt is, akiknek fiatal koruk ellenére már most aláírt szerződésük van egy-egy a sportág elitjét jelentő klub utánpótlásához – a megmérettetés egyik legnagyobb sztárja talán a norvég Per Strand Hagenes lehet.

Természetesem egy ilyen kaliberű verseny a hazai kerékpársport számára is rengeteg előnyt biztosít, hisz a fiatalok szerencsére már a tavalyi évben is bizonyították, hogy versenyben vannak a világ élvonalával. A nemzeti válogatott mellett idén a pécsi Lotus Regional Team is rajthoz áll, előbbiben Mészáros Bence, míg utóbbiban Árvai Kristóf lehet a kapitány.

Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a hazai kerékpárosok szempontjából is kiemelte a verseny jelentőségét: „Ezen a viadalon az U19-es korosztály, tehát tizenhét és tizennyolc esztendős sportolók mérik össze a tudásuk. A megmérettetés remek lehetőséget ad a magyar résztvevőknek is, akik szám szerint tizenketten lehetnek majd ott a mezőnyben” – fogalmazott.

A 2021-es idényben a sorozat nyitányának adhat otthont hazánk augusztus 20. és 22. között. A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Vásárosnamény környékén egy 89,9 kilométeres, míg délután egy Ibrány környéki 41,2 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon újra Nyíregyháza térségében teker majd a karaván, ezúttal 108 kilométert megtéve.

Törzsök Zsolt, a főszervező Mozgás, Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a verseny megrendezését illetően. Hozzátette, a világkupa-sorozat következő – és egyben valószínűleg utolsó – versenyét Csehországban rendezik meg, így a begyűjthető világkupa pontok felét most hétvégén, a magyarországi viadalon van lehetőségük megszerezni az indulóknak.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!