Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

Anshun – Guizhou

Anshun városa

Anshun egy prefektúra rangú város, amely Guizhou tartományban található, délnyugat Kínában, Guizhou régió középső – nyugati részén. A várost „a vízesések városának” is nevezik. Viszonylag hűvös éghajlatú, az éves átlaghőmérséklet mindössze 14,2 °C. Tulajdonképpen olyan, mint egy hatalmas, természetes „légkondicionáló”, amely elnyerte a „Kína legjobb nyári turisztikai városa” és „Kína legjobb élhető városa” címeket. Ezenkívül korábban „Kína egyik legszebb városa” is volt és „Kína tíz legfontosabb szabadidős városa” között is szerepelt.

Anshun egy természeti kincsekben gazdag, gyönyörű üdülőhely. A város festői szépségű, területének több, mint 12% -a nemzeti érték. Két 5A besorolású (Huangguoshu és Dragon Palace) és több mint tíz 4A besorolású – természeti értékkel rendelkezik. A város tele van forrásokkal, felszíni és föld alatti folyókkal, erdőkkel, tavakkal, völgyekkel keresztezett dombokkal. Anshunban több mint 100 vízesés és 1200 természetes karsztbarlang található. Ezek gyönyörű, háromdimenziós tájképet kreálnak.

Anshun egy olyan desztináció, ahol a turisták érintetlen természeti környezetben tudnak pihenni. Számos országos és tartományi védettségű hely létezik a várost körülvevő gyönyörű falvakban, mint például Tangyue, Xiushui, Langtang, Xiaohewan, Gaodang és Shitouzhai. Mindegyik különleges és egyedi környezettel várja az oda látogatókat. Ezek a falvak megőrizték eredeti vidéki jellegüket a tartomány közepén.

Anshun környékén híven őrzik a hagyományos kultúrát és a különleges helyi népszokásokat. Történelmi és kulturális emlékhelyei például a Három Királyság Kultúrához, a Tunpu Kultúrához, a Chuangdongzhai Kultúrához, a Zangke- és a Yelang Kultúrához kötődnek. A chuangdongzhai ősember leleteit Pudin környékén tárták fel.

Guizhou tartomány

Guizhou egy tengerparttal nem rendelkező tartomány Kína délnyugati régiójában. Fővárosa és legnagyobb városa Guiyang, amely egyben a tartomány központja is. Guizhou délen Guangxi autonóm régióval, nyugaton Yunnannal, észak-nyugaton Szecsuánnal, északon Chongqinggal és keleten Hunannal határos. Guizhou lakossága 38,5 millió fő, ezzel a 18. helyen áll Kína prefektúrái között.

A Dian Királyságot, amely a mai Guizhou területén volt, a Han-dinasztia csatolta i. e. 106-ban Kínához. Guizhou-t hivatalosan 1413-ban, a Ming-dinasztia idején tartományi szintre emelték. A Qing-dinasztia 1911-es megdöntése és a kínai polgárháború után a Kínai Kommunista Párt 1934 és 1935 között Guizhou-ban keresett menedéket. A Kínai Népköztársaság létrehozása után Mao Zedong támogatta a nehézipar áthelyezését olyan szárazföldi tartományokba, mint Guizhou, hogy jobban megvédje azt az esetleges külföldi támadásoktól.

Guizhou elképesztően gazdag természeti, kulturális, környezeti szépségekben és erőforrásokban. Ipara magában foglalja a faipart és az erdészetet, valamint az energia- és bányászati ipar gazdaságának fontos részét. Jelenleg Kína egyik leggyorsabban növekvő gazdasága. A kínai kormány arra törekszik, hogy Guizhou-t adatközpontként fejlessze tovább.

Guizhou egy hegyvidéki tartomány, a nyugati és a középső része magasan a tengerszint felett található, a Yungui-fennsík a prefektúra keleti részén helyezkedik el. Demográfiailag Kína egyik legváltozatosabb része. A kisebbségi csoportok a lakosság több mint 37%-át teszik ki, beleértve a Miao, Bouyei, Dong, Tujia és Yi népességet, amelyek mindegyike a kínaitól eltérő nyelven beszél. A fő beszélt nyelv a délnyugati mandarin nyelvjárás.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!