Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A Visegrad 4 Juniors világkupaverseny megkülönböztető trikói

Az augusztus 26-án rajtoló ifjúsági világkupán válogatottak és regionális csapatok vesznek részt, melyek értelemszerűen nemzetenként egységes mezt viselnek. A kerékpársport sajátossága, hogy a többnapos szakaszversenyeken ezektől eltérően megkülönböztető trikók kerülnek kiosztásra.

Megjelent: 2020. augusztus 16., vasárnap
Forrás: visegrad4juniors.hu

A szakaszokon elért eredményektől függően, a szervezők több külön versenyben is díjazzák a résztvevőket. Ez utóbbiak a Visegrad 4 Juniors esetében a sárga és a zöld valamint a Visegrádi Csoport országainak trikói lesznek.

  • Egyéni összetett verseny: sárga trikó
    A sárga trikót az összetett éllovasa viselheti, a viadal végén pedig a verseny győztese húzhatja magára, tehát az a kerékpáros, aki a legkevesebb idő alatt teljesítette a távot.
  • Egyéni pontverseny: zöld trikó
    A zöld trikót a pontverseny éllovasa hordhatja, a verseny végén pedig a részhajrákon és a befutók alkalmával a legtöbb pontot gyűjtő kerékpárost illeti meg, a viadal legjobb sprinterét.
  • A Visegrádi Csoport országainak trikói
    A fehér alapon kék, és az adott visegrádi ország zászlaját viselő mezt az a cseh, lengyel, magyar és szlovák kerékpáros viselheti, aki az összetett versenyben az adott nemzet legjobbja.
A Visegrádi Csoport országainak trikói

A Visegrádi Csoport országainak trikói
(Fotó: Vanik Zoltán)

A megkülönböztető trikók viselésének hagyománya természetesen sok minden máshoz hasonlóan a Francia Körversenyhez köthető. Az első Touron még karperecekkel jelölték az összetettben élen álló kerékpárost, majd 1919-ben elsősorban szponzori nyomásra a L’Auto magazin színeit átvéve osztották ki a sárga trikót. Eugéne Christophe ölthette magára először a sárga mezt az 1919-es Tour de France első etapját követően.

A nemzetközi korosztályos sorozat először látogat Magyarországra, amely közel száz év után rendezhet ismét világversenyt a sportág történetében. A magyarországi viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 26. és 28. között.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 1
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2A
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2B
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 3

Városok

Nyíregyháza MiskolcVásárosnamény Ibrány
Bükkszentkereszt

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2021 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!