Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary világkupaverseny megkülönböztető trikói

Az augusztus 17-én rajtoló ifjúsági világkupán válogatottak, regionális és klubcsapatok vesznek részt, melyek értelemszerűen soronként egységes mezt viselnek. A kerékpársport sajátossága, hogy a többnapos szakaszversenyeken ezektől eltérően megkülönböztető trikók kerülnek kiosztásra.

Megjelent: 2022. augusztus 13., szombat
Forrás: www.ncuphungary.hu

A szakaszokon elért eredményektől függően, a szervezők több külön versenyben is díjazzák a résztvevőket. Ennek kapcsán a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary esetében a sárga, a zöld, a kék valamint a magyar nemzeti trikó kerül kiosztásra.

SÁRGA TRIKÓ: az egyéni összetett versenyben vezető kerekes viseli

A sárga trikó először 1919-ben tűnt fel a Tour de France mezőnyében, a szakaszok idejét összeadva a legjobb időeredménnyel rendelkező, vagyis a versenyben élen álló kerékpáros kiemelésére szolgál. 2020-ban az első magyarországi junior világkupán a dán Tobias Lund Andresen szerezte meg ezt a mezt.

ZÖLD TRIKÓ: az egyéni összetett pontversenyben vezető kerekes viseli

A zöld trikót a pontversenyben élen álló viselheti. A részhajrákért járnak a pontok, ezért a mez viselője általában a legjobb sprinter a mezőnyben. A zöld trikót először 1953-ban a Tour 50. évfordulóján osztották ki a sárga trikó kiegészítéseként. 2020-ban az első magyarországi junior világkupán a német Luca Dressler szerezte meg ezt a mezt.

KÉK TRIKÓ: az egyéni összetett versenyben legjobb helyen álló elsőéves junior korú kerekes viseli

A legtöbbször fehér, esetünkben kék trikót 1975 óta kapja a legjobb 26 év alatti versenyző a Francia Körversenyen. Általában a Nations’ Cup világkupa-sorozat állomásain is kiosztják ezt a mezt, mégpedig a legjobb elsőéves junior korú kerékpárosnak. A magyarországi világkupán 2021-ben debütál.

MAGYAR NEMZETI TRIKÓ: az egyéni összetett versenyben legjobb helyen álló magyar nemzetiségű kerekes viseli

A fehér alapon kék, Magyarország zászlajával büszkélkedő mezt, az a magyar kerékpáros érdemli ki, aki az egyéni összetett versenyben a legjobb helyen álló hazai bringás. 2020-ban az első magyarországi junior világkupán Mészáros Bence szerezte meg ezt a trikót.

A megkülönböztető trikók viselésének hagyománya természetesen sok minden máshoz hasonlóan a Francia Körversenyhez köthető. Az első Touron még karperecekkel jelölték az összetettben élen álló kerékpárost, majd 1919-ben elsősorban szponzori nyomásra a L’Auto magazin színeit átvéve osztották ki a sárga trikót. Eugéne Christophe ölthette magára először a sárga mezt az 1919-es Tour de France első etapját követően.

A 2022-es idényben a tízfordulós sorozat kilencedik állomásának adhat otthont hazánk augusztus 17. és 20. között. A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap a megyeszékhely és Ibrány között egy 111,6 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 117,4 kilométert megtéve.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE)
Minden jog fenntartva!