Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A norvég Felix Orn-Kristoff szakaszgyőzelmével kezdődött a Nations’ Cup Hungary ifjúsági világkupa

Mezőnyhajrával zárult Vásárosnaményban a kétnapos nemzetközi viadal első szakasza, ahol a cseh Krystof Král végzett a második helyen, míg a szlovák Simon Gottstein lett a harmadik – legjobb magyarként Pakot András az előkelő tizedik pozíciót csípte el.

Megjelent: 2023. augusztus 16., szerda
Forrás: www.ncuphungary.hu

A 136,5 kilométeres etapon Vásárosnaményból indulva három nagyobb kör várta a beregi térségben a kerekeseket Tákos, Csaroda, Tarpa, Tivadar, Gulács és Jánd településeket érintve – két gyorsasági részhajrával megfűszerezve.

Az éles rajtot követően folyamatosak voltak a próbálkozások, ám életképes szökés csak mintegy negyven kilométer megtétele után alakult ki, amikor a lengyel Igor Wlodarczyk, a magyar Pollner Balázs, a dán Victor Johannsen, az ugyancsak dán Oskar Hertz (Tscherning Cycling Academy), a norvég Mikal Uglehus, a szlovák Jakub Husar és a cseh Stepan Zahalka hetese szakadt el.

Az elmenés legnagyobb előnye mindössze bő egy percnél tetőzött, miközben az első gyorsasági részhajrát Uglehus nyerte.

Az élmezőnyből előbb Husar adta meg magát, majd szűk hatvan kilométerre a céltól a többieket is megfogták. Ahogyan az várható volt ezt követően sem nyugodtak meg a kedélyek, ellépnie azonban a második részhajráig senkinek sem sikerült – amit szintén Uglehus nyert, aki ezzel megszerezte a pontverseny éllovasának járó zöld trikót.

Az utolsó húsz kilométerhez közeledve a magyar felmenőkkel rendelkező, dán állampolgárságú Victor Vad (Tscherning Cycling Academy) indult el, aki szűk fél percre el is tudott távolodni a főmezőnytől, de nyolc kilométerre a céltól elfogyott az ereje.

Innentől a sprintre készülő csapatok vették át a kezdeményezést, elsősorban a norvégok dolgoztak keményen, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Felix Orn-Kristoff nyerte a szakaszt a cseh Krystof Král és a szlovák Simon Gottstein előtt.

„A stratégiánknak megfelelően alakult ez a szakasz, volt egy szökés, amiben Mikal révén ott voltunk, majd miután azt utolérte a főmezőny próbáltuk kontroll alatt tartani a történéseket. Az utolsó húsz kilométeren ellépett egy bringás, aki egészen tetemes előnyt dolgozott ki, akkor egy kissé megijedtem, de végül megfogtuk, a sprintben pedig sikerült a legjobbnak lennem – nyilatkozta a célba érkezést követően Orn-Kristoff, aki néhány napja a glasgow-i világbajnokságon nyert bronzérmet.

Legjobb magyarként Pakot András (magyar nemzeti válogatott) ért célba a tizedik helyen.

„A rajttól kezdve folyamatosak voltak a lószok, majd elment a nap szökése, amibe Pollner Balázs révén volt egy csapattársam is, így az egyik kitűzött célunkat megvalósítottuk, azaz delegáltunk egy kerekest az elmenésbe. Nagyon nagy volt a tempó a szakasz során, örülök, hogy végül sikerült a top 10-ben zárni, bár szerettem volna előrébb végezni, de ebben ezúttal ennyi volt – mondta a szakaszt követően a legjobb magyarnak járó megkülönböztető mez tulajdonosa, Pakot András.

A legjobb első éves kerekesnek járó kék trikót ugyancsak Felix Orn-Kristoff szerezte meg.

Eredmények
1. szakasz, Vásárosnamény–Vásárosnamény (136,5 km)
1. Felix-Orn Kristoff (Norvégia) 2:56:03
2. Krystof Kral (Csehország) a.i
3. Simon Gottstein (Szlovákia) a.i
4. Kacper Mientki (Lengyelország) a.i
5. Juraj Vrbik (Szlovákia) a.i
6. Gabriel Preyler (Ausztria) a.i
7. Simon Schabernig (Ausztria) a.i
8. Mikal Uglehus (Norvégia) a.i
9. Jesper Stiansen (Norvégia) a.i
10. Pakot András (Magyarország) a.i

A Nations’ Cup Hungary két félszakasszal folytatódik, augusztus 17-én délelőtt Ibrány (86,3 kilométer) körül köröz a karaván, míg délután egy nyíregyházi (3,5 kilométer) egyéni időfutammal zárul a viadal.

A teljes eredménylista megtekinthető az alábbi linken!

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!