Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A norvég csodagyerek nyerte a Békeversenyt is

A Párizs-Roubaix egynapost, valamint az újonnan életre hívott olasz Eroica Juniores – Nations’ Cup versenyt követően a Course de la Paix Juniors megmérettetésével folytatódott a 2023-as ifjúsági világkupa-sorozat, amely az itáliai viadalhoz hasonlóan a norvég Jörgen Nordhagen sikerét hozta.

Megjelent: 2023. május 9., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Lassan körvonalazódnak azon versenyzők, akik kiemelkednek az idei ifjúsági korosztályból, a bombaerős franciák mellett ilyen a norvég Jörgen Nordhagen, aki a cseh Course de la Paix Juniors viadalát is magabiztosan nyerte.

Az 51. Békeversenyt május 4. és 7. között rendezték a mezőnyben a magyar nemzeti válogatottal, melyet ezúttal Szöllőssy Ádám, Pollner Balázs, Tóth Márkó, Hancz Tamás, Vas Barnabás és Takács Zsombor hatosa alkotott. Nordhagen kis túlzással már az első szakaszon eldöntötte a sárga trikó sorsát, miután az etap végén az amerikai Andrew August társaságában meglépett, majd a kettős közel fél perc előnnyel haza is ért. Másnap délelőtt azért az egyéni időfutam megnyerésével még tovább növelte a fórját, így a délutáni félszakasz során már csak arra kellett figyelnie, hogy az első csoporttal érkezzen célba – az etap a cseh Krystof Král sikerét hozta.

A harmadik szakasz a világkupa nyitányának győztesének, a francia Matys Griselnek a sikerét hozta, míg a zárónap a holland Senna Remijn diadalával zárult.

Az összetettben Nordhagen végül tizenöt másodperc előnnyel diadalmaskodott August előtt, míg a harmadik Remijn lett – legjobb magyarként Takács Zsombor a végelszámolás 63. (+ 15:08) helyén végzett.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) nemzeti rangsorát jelenleg Norvégia vezeti, Dánia a második, míg Hollandia a harmadik.

A világkupa-sorozat május 20-21-én a francia Trophée Centre Morbihan viadalával folytatódik.

Természetesen 2023-ban is lesz hazai Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futam, amely az eredeti tervek szerint a tizenegy fordulós sorozat tizedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 16-17-én.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!