Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2021. augusztus 20-21-22.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A magyar versenyzők motiváltan várják a világkupa rajtját

Az augusztus 26. és 28. között megrendezendő Visegrad 4 Juniors Nations’ Cup világkupa-futamon a hazai színeket a nemzeti válogatott és a DKSI Regional csapata képviselik.

Megjelent: 2020. augusztus 18., kedd
Forrás: visegrad4juniors.hu

A világkupára készülve az U19-es válogatott egy háromnapos edzőtáborban vett részt – a serdülőkkel kiegészülve – Pécs környékén, ahol nagyrészt szituációs feladatokat gyakoroltak. A felkészülésen tizenöt ifjúsági korú kerékpáros volt jelen.

A magyar kerékpársport szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír, hogy ettől az évtől hazánk is bekapcsolódik az ifjúsági világkupa-sorozat küzdelmeibe” – mondta Dér Zsolt szövetségi kapitány. „Éppen ezért került sor Pécsen egy háromnapos összetartásra, ahol már konkrétan a versenyre készülve modelleztünk le szituációs feladatokat úgy, mint a mezőnyhajrá felvezetése.”

A Visegrad 4 Juniors világkupa egy 95 kilométeres etappal kezdődik augusztus 26-án, Vásárosnamény és Nyíregyháza között. Másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyenkénti időfutam, míg délután egy Ibrány környéki, 73,2 kilométeres mezőnyszakasz várja a kerekeseket. A zárónapon újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.

A magyar válogatott az Árvai Kristóf, Mack Márton, Mészáros Bence, Nagy Bendegúz, Sánta Ármin és Szijártó Zétény alkotta hatossal készül” – folytatta a szövetségi kapitány. „Sok múlik majd azon, hogy miképp alakul a verseny. Három sík szakasz és egy rövid időfutam vár a kerekesekre. Az egyik forgatókönyv az, hogy komplett mezőnyhajrákra kerül majd sor, éppen ezt gyakoroltuk a táborban Árminra, Bencére és Zétényre is felépítve a vonatot. Mivel ifjúsági korosztályról van szó – ráadásul ez a korcsoport nemzetközi szinten idén még nem nagyon versenyzett –, így egy nagyon gyors és hektikus viadalt várok. Fontos, hogy végig koncentráltak és aktívak legyünk. Nem lehet arra várni, hogy majd biztosan sprinthajrá lesz, menni kell a támadásokra, több lehetőséget is szem előtt kell tartani. Pozitívan értékelem ezt a három napot, motiváltak a magyar srácok, nagyon várják a világkupa rajtját.”

Válogatott edzés

A sík szakaszok és a rövid időfutam révén végig nyílt versenyre van kilátás, így akár egy kiemelkedő magyar eredmény is összejöhet.

Bízunk a jó eredményekben. Egy összetett dobogós hely, de akár még egy győzelem is benne lehet a srácokban. Reméljük, hogy sikeresen zárhatjuk az első magyarországi ifjúsági világkupát” – zárta gondolatait Dér Zsolt.

A nemzetközi korosztályos sorozat először látogat Magyarországra, amely közel száz év után rendezhet ismét világversenyt a sportág történetében.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 1
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2A
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 2B
One Belt One Road Nations Cup Hungary szakasz 3

Városok

Nyíregyháza MiskolcVásárosnamény Ibrány
Bükkszentkereszt

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Copyright

©2019-2021 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!