Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A hazai világkupa győztese lett a 2021-es év ifjúsági világbajnoka

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary első helyezettje, a norvég Per Strand Hagenes nyerte a flandriai országúti világbajnokság ifjúsági mezőnyversenyét!

Megjelent: 2021. szeptember 26., vasárnap
Forrás: www.ncuphungary.hu

A Belgiumban zajló országúti kerékpáros világbajnokság junior férfi mezőnyversenyén 121,4 kilométer várt a résztvevőkre, nyolc kört megtéve a körönként négy falat tartogató Leuven körül kijelölt pályán – a rajtnál az augusztusi magyarországi világkupafutam számos résztvevőjével.

Hatalmas tempóban kezdődött a verseny, folyamatosak voltak a támadások, a sebesség azt követően sem csökkent miután egy három fős szökés ellépett, ugyanis a német Luis-Joe Lührs, a cseh Milan Kadlec és a brit Joshua Tarling került elmenésbe, akik éppen elég erősek voltak ahhoz, hogy a hatodik körig tartsák az előnyüket.

A megmérettetés hektikusságát jól mutatja, hogy egy másodpercig sem lehetett kihagyni, akár már egy mechanikai probléma, például egy defekt is a verseny végét jelentette.

Miután az igencsak megfogyatkozó esélyesek sora megfogta a szökést, egy újabb, előbb öt, majd nyolc fős csoport szakadt el. Az utolsó körben innen támadott a norvég Per Strand Hagenes, akivel az Európa-bajnok francia Romain Grégoire próbált menni, mögöttük a szintén remek helyzetben lévő dán Simon Dalby viszont bukott, ezzel kissé feltartva a többieket.

Hagenes ereje azonban magáért beszélt, így végül magabiztos fölénnyel győzedelmeskedett Grégoire és a mezőnyhajrát nyerő – a magyar világkupa során két félszakaszt is behúzó – észt Madis Mihkels előtt. A magyarok közül mindössze Lepold Zoltán Antal ért el a célvonalig a 62. helyen zárva.

Hagenes és Mihkels mellett az osztrák Alexander Hajek ötödikként ért célba, de a magyar viadalon megismert kerekesek közül az észt Romet Pajur, az amerikai Colby Simmons és a spanyol Ivan Romeo is befért az első húsz közé.

 

 

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Skoda Valent Auto
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!