Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A hazai világkupa győztese lett a 2021-es év ifjúsági világbajnoka

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary első helyezettje, a norvég Per Strand Hagenes nyerte a flandriai országúti világbajnokság ifjúsági mezőnyversenyét!

Megjelent: 2021. szeptember 26., vasárnap
Forrás: www.ncuphungary.hu

A Belgiumban zajló országúti kerékpáros világbajnokság junior férfi mezőnyversenyén 121,4 kilométer várt a résztvevőkre, nyolc kört megtéve a körönként négy falat tartogató Leuven körül kijelölt pályán – a rajtnál az augusztusi magyarországi világkupafutam számos résztvevőjével.

Hatalmas tempóban kezdődött a verseny, folyamatosak voltak a támadások, a sebesség azt követően sem csökkent miután egy három fős szökés ellépett, ugyanis a német Luis-Joe Lührs, a cseh Milan Kadlec és a brit Joshua Tarling került elmenésbe, akik éppen elég erősek voltak ahhoz, hogy a hatodik körig tartsák az előnyüket.

A megmérettetés hektikusságát jól mutatja, hogy egy másodpercig sem lehetett kihagyni, akár már egy mechanikai probléma, például egy defekt is a verseny végét jelentette.

Miután az igencsak megfogyatkozó esélyesek sora megfogta a szökést, egy újabb, előbb öt, majd nyolc fős csoport szakadt el. Az utolsó körben innen támadott a norvég Per Strand Hagenes, akivel az Európa-bajnok francia Romain Grégoire próbált menni, mögöttük a szintén remek helyzetben lévő dán Simon Dalby viszont bukott, ezzel kissé feltartva a többieket.

Hagenes ereje azonban magáért beszélt, így végül magabiztos fölénnyel győzedelmeskedett Grégoire és a mezőnyhajrát nyerő – a magyar világkupa során két félszakaszt is behúzó – észt Madis Mihkels előtt. A magyarok közül mindössze Lepold Zoltán Antal ért el a célvonalig a 62. helyen zárva.

Hagenes és Mihkels mellett az osztrák Alexander Hajek ötödikként ért célba, de a magyar viadalon megismert kerekesek közül az észt Romet Pajur, az amerikai Colby Simmons és a spanyol Ivan Romeo is befért az első húsz közé.

 

 

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!