Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A dán csodagyerek nyerte az idei Békeversenyt

A Párizs-Roubaix, valamint az Eroica Juniores viadalait követően a Course de la Paix Juniors szakaszversenyével folytatódott a 2024-es ifjúsági világkupa-sorozat, amely a dán Albert Philipsen sikerét hozta.

Megjelent: 2024. május 7., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Lassan körvonalazódnak azon versenyzők, akik kiemelkednek az idei ifjúsági korosztályból, ilyen a holland Senna Remijn, a norvég Felix-Orn Kristoff, a szlovén Jakob Omrzel, valamint a dán Albert Philipsen. Utóbbi, aki egyébként az aktuális korosztályos világbajnok és már profi szerződéssel rendelkezik a Lidl-Trek csapatánál, már szezonbeli harmadik győzelmét ünnepelhette, miután korábban nyert két dán regionális viadalt.

A megmérettetés ötvenkettedik kiírására május 2. és 5. között került sor. Az első, dimbes-dombos szakasz rendesen szétszórta a mezőnyt, végül a cseh Pavel Sumpik nyerte az etapot Philipsen és a tavalyi magyarországi forduló győztese, Orn-Kristoff előtt. A másnap délelőtti 8,8 kilométeres egyéni időfutamon nem volt gyorsabb a szám korosztályos Európa-bajnokánál, így sikerével Philipsen átvette a sárga trikót is. A délutáni második félszakasz mezőnyhajráján mások is lehetőséghez jutottak, így az ír Seth Dunwoody ünnepelhetett.

A harmadik etap emelkedőkkel teletűzdelt karakterisztikája újfent megnehezítette a kerekesek dolgát, öten érkeztek meg együtt a végén, három dán és két norvég bringás, akik közül a dán Anton Louw Larsen ért célba elsőként. A záró etap a sprintereknek kedvezett, s a hazaiak nagy örömére Krystof Král sikerét hozta.
Az összetettet magabiztosan nyerte meg Albert Philpsen, a holland Senna Remijn és a cseh Pavel Sumpik előtt. A viadalon a magyar válogatott is rajthoz állt, közülük Vas Barnabás végzett a legelőkelőbb (52.) helyen, de Hancz Tamás, Pakot András és Kőrösi Gábor is eredményesen zárta a megmérettetést.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) nemzeti rangsorát jelenleg a hollandok vezetik, Dánia a második, míg Spanyolország a harmadik.

A világkupa-sorozat május 11-12-én az olasz G.P. F.W.R Baron – Trofeo Comune di Pieva del Grappa viadalával folytatódik.

Természetesen 2024-ben is lesz hazai Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futam, amely az eredeti tervek szerint a tizenkét fordulós sorozat tizenegyedik állomásaként fogadja a kerékpárosokat augusztus 14-15-én.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Skoda Valent Auto
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!