Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A 2023-as ifjúsági világkupa csapatai III. – Magyarország, Norvégia és Románia!

Várhatóan tizennégy csapat közel 90 versenyzője áll rajthoz az idei Nations’ Cup Hungary viadalán 2023. augusztus 16-17-én. Közülük most ismerjük meg a magyar, a norvég és a román sorokat.

Megjelent: 2023. augusztus 9., szerda
Forrás: www.ncuphungary.hu

Természetesem egy ilyen kaliberű verseny a magyar kerékpársport számára is rengeteg előnyt biztosít, hiszen a fiatalok már az elmúlt években is bizonyították, hogy versenyben vannak a világ élvonalával.

Az első, 2020-as magyarországi világkupán Mészáros Bence nyerte el a legjobb hazai kerékpárosnak járó megkülönböztető trikót, míg egy évvel később Szijártó Zétény vette át tőle a stafétát, hogy aztán 2022-ben Takács-Valent Márk vihesse haza a mezt. Az idei keretből talán az EOLO-Kometa utánpótlásában pallérozódó Feldhoffer Bálint és Pollner Balázs kettőst érdemes kiemelni, de a BORA-hansgrohe junior csapatában tekerő Hancz Tamás is képes lehet arra, hogy meglepetést okozzon.

Magyarország előzetes nevezése: Feldhoffer Bálint, Pollner Balázs, Tóth Márkó, Hancz Tamás, Pakot András és Csáki Szabolcs.

A norvég kerékpársport előretörése megkérdőjelezhetetlen, így talán nem is meglepő, hogy egy nem akármilyen erősségű sorral érkeznek.

Első számú emberük Felix Orn-Kristoff, aki néhány napja bronzérmet szerzett a Glasgow-i összkerékpáros világbajnokság mezőnyversenyén, nem mellékesen annak az Alexander Kristoffnak az öccse, aki eddigi profi pályafutása során már nyolcvannyolc győzelemmel büszkélkedhet. Mellette Mikal Uglehus is odatette magát a vb-n, ami nem is véletlen, hiszen ő nyerte idén a norvég junior bajnokságot.

Norvégia előzetes nevezése: Felix Orn-Kristoff, Halvor Utengen Sandstad, Vetle Gilje Lygra, Mikal Uglehus, Christopher Bruun és Jonas Vaagenes.

A román kerékpársport is fejlődő pályára állt, junior versenyzőik remekül szerepelnek idén, ami pedig a múltat illeti, nagyon is jól emlékezhetünk arra, hogy Mihnea-Alexandru Harasim kiváló teljesítményt nyújtva az összetett második helyén zárta a 2022-es magyarországi világkupát.

A 2023-as keretből kiemelendő név a Lotus Teamből is ismert Catalin-Luca Campean, valamint a nemzeti bajnok, az egyébként klubszinten Spanyolországban versenyző Andrei Carbunarea.

Románia előzetes nevezése: Catalin-Luca Campean, Andrei Carbunarea, Alexandru Nastase, Tudor-Cristian-Andrei Neagu és Novák Edmond.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Skoda Valent Auto
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!