Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2023. augusztus 16-17.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A 2022-es ifjúsági világkupa csapatai III. – Szlovákia, Szlovénia és Törökország!

Várhatóan tizennégy csapat közel 90 versenyzője áll rajthoz az idei One Belt One Road Nations’ Cup Hungary viadalán 2022. augusztus 17. és 19. között. Közülük most ismerjük meg a szlovák, a szlovén és a török sort.

Megjelent: 2022. augusztus 12., péntek
Forrás: www.ncuphungary.hu

Szlovákia sem hiányozhat!

A Visegrádi Együttműködés országainak kerékpáros szövetségei közötti szoros együttműködés kapcsán természetes a szlovák nemzeti válogatott is az elsők között nevezett az idei magyarországi ifjúsági világkupára. Bár a 2020-as versenyen nem tudtak beleszólni a dán-német-olasz hegemóniába és 2021-ben sem értek el kimagasló eredményt, mindezek ellenére tisztes helyt álltak.

Az első számú emberük a szlovák bajnokság mezőnyversenyének győztese Tomas Sivok lesz, de nem leírandó a kiváló tempómenő Samuel Novak sem, aki akár már a prológon megmutathatja a kvalitásait.

A szlovákok előzetes nevezése: Tomas Sivok, Martin Jurik, Gabriel Sobota, Christian Haas, Samuel Novak és Mattias Schwarzbacher.

A szlovénok is itt lesznek!

Matic Macek révén egy összetett nyolcadik hellyel zárta a 2020-as első magyarországi világkupát a szlovén nemzeti csapat, azok a szlovénok, akik az elmúlt években a kerékpársport uralkodóivá váltak, a kétszeres Tour de France-győztes Tadej Pogacar valamint a Vuelta a Espanát és az olimpia egyéni időfutamát is megnyerő Primoz Roglic által.

A szlovén utánpótlás pedig igyekszik profitálni ezen eredményekből. A 2021-ben Magyarországra érkező csapatnak nem sikerült kiugró eredményt elérnie ellenben az idei keret jóval erősebbnek tűnik, melynek Natan Gregorcic lesz a kapitánya. A szlovén időfutam bajnok mellett Zak Erzenre is érdemes lesz figyelni és nem csak azért, mert az édesapja Milan Erzen a Bahrain Victorious WorldTeam sorának vezetője.

A szlovének előzetes nevezése: Natan Gregorcic, Grega Podlesnik, Zak Erzen, Anze Ravbar, Jan Lesnik és Aljaz Zefran.

Először lesz vendégünk a török válogatott!

Természetesen a 2022-es szezonban is köszönthetünk egy új nemzetet a viadalon. A török kerékpársport felzárkóztatásába rengeteget fektet az állam, amit mi sem bizonyít jobban, mint az általuk rendezett rengeteg UCI kategóriás verseny.

Két kiemelkedő tehetségről szólnak a boszporuszi hírek, akik közül mindketten itt lesznek Nyíregyházán, nevezetesen Ramazan Yilmaz és Mustafa Ayyorkun.

A törökök előzetes nevezése: Ramazan Yilmaz, Mustafa Ayyorkun, Mustafa Melih Yildiz, Deniz Baskaya, Berkant Tasci és Mustafa Tarakci.

A 2022-es idényben a tízfordulós sorozat kilencedik állomásának adhat otthont hazánk augusztus 17. és 20. között. A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap a megyeszékhely és Ibrány között egy 111,6 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 117,4 kilométert megtéve.

A 2022-es ifjúsági világkupa csapatai I. – Ausztria, Bulgária, Dánia és Észtország!

A 2022-es ifjúsági világkupa csapatai II. – Lengyelország, Olaszország, Románia és Szerbia!

Megosztás

Érmek

Nations Cup Hungary 1. szakasz
Nations Cup Hungary 2/A szakasz
Nations Cup Hungary 2/B szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2023 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!