Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A 2022-es ifjúsági világkupa csapatai II. – Lengyelország, Olaszország, Románia és Szerbia!

Várhatóan tizenhat csapat közel 100 versenyzője áll rajthoz az idei One Belt One Road Nations’ Cup Hungary viadalán 2022. augusztus 17. és 19. között. Közülük most ismerjük meg a lengyel, az olasz, a román és a szerb sort.

Megjelent: 2022. augusztus 8., hétfő
Forrás: www.ncuphungary.hu

Lengyel, magyar két jó barát!

Természetesen a lengyel nemzeti válogatott sem hiányozhat a magyarországi világkupa forduló mezőnyéből, még akkor sem, ha az első, 2020-as viadal nem éppen úgy sült el számukra, mint ahogyan azt előzetesen eltervezték. Tavaly már jobb eredményeket értek el, Hubert Grygowski hatodik lett összetettben, de Antoni Kida is előkelő helyen zárt.

Kacper Gronkiewicz szakvezető pedig nem bíz semmit sem a véletlenre, ugyanis erre a két versenyzőre épül 2022-ben is a lengyel sor.

A lengyelek előzetes nevezése: Dominik Ratajczak, Hubert Grygowski, Szymon Maciejewski, Pawel Wieczkowski, Antoni Kida és Konrad Waliniak.

Egy év kihagyás után térnek vissza az olaszok!

2020-ban az elsők között neveztek, majd a versenyen is odatették magukat az olaszok, akik közül Alessandro Romele (ma már Team Colpack Ballan) végzett az összetett legelőkelőbb helyén, a kilencedik pozícióban. 2021-ben visszamondták a részvételt, idén ellenben újra rajthoz állnak.

Első blikkre Gabriele Bessega és Alessandro Borgo kettősére lesz érdemes figyelni, mindketten kiváló tempómenők, így már az időfutam során bejelenthetik az igényüket a sárga trikóra.

Az olaszok előzetes nevezése: Gabriele De Fabritis, Matteo De Monte, Samuele Alari, Filippo Omati, Gabriele Bessega és Alessandro Borgo.

Románia is visszatér!

Az olaszokhoz hasonlóan a románok is kihagyták a 2021-es versenyt, ám idén ők is visszatérnek. 2020-ban Ioan Dobrin szerepelt közülük a legjobban, akit nemrég már U23-as versenyzőként a Gemenc Nagydíjon láthattunk viszont.

A legnagyobb „sztárjuk” az a Mihnea-Alexandru Harasim, aki idén már Belgiumban bontogatja a szárnyait, melynek eredményeképpen mind az országos bajnokság mezőnyversenyét, mind pedig az időfutamot megnyerte. Az utánpótlás Kuurne-Brussels-Kuurne klasszikusán az előkelő 14., míg a Trofee van Vlaanderen viadalán a 7. helyen ért célba. Mellette két magyar anyanyelvű fiút kell még kiemelni, Császár Balázs, Novák Edvárd személyeiben.

A románok előzetes nevezése: Valentin-Mihai Afrasinei, Császár Balázs, Rares Ghita, Mihnea-Alexandru Harasim, Novák Edvárd és Alin Toader.

A szerbek is a rajtvonalnál!

Nermin Catovic és Jovan Divnic kettőse végig ott loholt az élmezőny mögött a 2020-as magyarországi ifjúsági világkupán, ezzel mindketten az összetett első harminc versenyzője között zártak. Egy évvel később Mihajlo Stolic volt az, aki próbált előrébb végezni, ám elődjeihez hasonlóan ő is csak a legjobb harmincig jutott.

Stolic idén is megpróbálja, a szerb válogatott első embereként, mint aktuális időfutam bajnok igyekszik már augusztus 17-én megalapozni egy jó összetettbeli eredményt.

A szerbek előzetes nevezése: Mihajlo Stolic, Mark Percic, Dejan Cogoljevic, Nemanja Markovic, Bosko Velicic és Luka Bojovic.

A 2022-es idényben a tízfordulós sorozat kilencedik állomásának adhat otthont hazánk augusztus 17. és 20. között. A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap a megyeszékhely és Ibrány között egy 111,6 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 117,4 kilométert megtéve.

A 2022-es ifjúsági világkupa csapatai I. – Ausztria, Bulgária, Dánia és Észtország!

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!