Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

A 2021-es magyarországi világkupa győztese, Per Strand Hagenes nyerte az U23-as Párizs-Tours-t

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary 2021-es sárga trikósának, a norvég Per Strand Hagenesnek a sikerét hozta az október 9-i Párizs-Tours 1.2U viadala, ahol a magyarországi ifjúsági világkupa 2020-as bajnoka, a dán Tobias Lund Andresen is befért a legjobb tíz közé.

Megjelent: 2022. október 10., hétfő
Forrás: www.ncuphungary.hu

Immáron nyolcvanadik alkalommal rendezték meg a huszonhárom éven aluliak Párizs-Tours klasszikusát, ahol számos olyan kerékpáros is rajthoz állt, aki korábban megfordult valamelyik magyarországi világkupán. A Bonneval és Tours közötti 178,4 kilométeres penzum utolsó harmada nyolc rövidebb falat valamint tíz kockaköves rázatót tartogatott.

Az útvonal annak rendje és módja szerint rostálta meg a mezőnyt, az első csoportból mintegy másfél kilométerre a céltól indított Per Strand Hagenes (Jumbo-Visma Development Team), majd hét másodperc előnnyel haza is ért a francia Mathis Le Berre (Cotes d’Armor-Marie Morin-U) előtt, míg a harmadik helyet a cseh Tomas Kopecky (A Bloc CT) szerezte meg. Ugyancsak az első tízben ért célba az első hazai ifjúsági világkupa, a 2020-as Visegrád 4 Juniors-győztese, Tobias Lund Andresen (Development Team DSM), aki bő egy perc lemaradással kilencedik lett.

Nagyon jó versenyt csináltunk. Erős volt a nap szökése, de a társaim révén megfogtuk őket, ha mi nem dolgoztunk volna ennyire keményen, akkor szinte biztos, hogy hazaértek volna. Az utolsó kockaköves részen támadtam, s meglepetésemre nem jött velem senki, közben az üldözősort Jesse Kramer és Rick Pluimers fogta, így elsősorban nekik köszönhetően sikerült megnyernem ezt a viadalt” – nyilatkozta Hagenes a célba érkezést követően.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Skoda Valent Auto
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!