Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2024. augusztus 14-15.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

2013-ban Pelikán János, míg 2016-ban Valter Attila villant meg a világkupában

Természetesen nem a 2020-as év volt az első alkalom, hogy a magyar nemzeti válogatott részt vett a Nations’ Cup világkupa-sorozat egy-egy állomásán, ám ez volt az az év, amikor közel 100 esztendő elteltével újra egy kerékpáros világeseménynek adhattunk otthont.

Megjelent: 2021. június 8., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Közel tíz évet visszalapozva, 2013-ban a horvát Isztriai Körversenyen, a cseh Course de la Paix Juniors és a luxemburgi GP Général Patton viadalain is érdekelt volt az ifjúsági világkupa-sorozatban a magyar csapat, melynek tagjai akkor a Ferencz Soma, Karl Dávid, Lengyel Zoltán, Móricz Dániel, Pelikán János, Rózsa Balázs és Varró Gergely hetesből kerültek ki. Utóbbi viadalon született a legjobb hazai eredmény, miután Pelikán János az összetett előkelő tizenkettedik helyén zárt.

Egy évvel később négy versenyen is rajthoz állhattak a magyarok – a fenti három megmérettetés mellett a német Trofeo Karlsbergre is meghívót kapott a nemzet -, ezeken a viadalokon tíz versenyzőt rotálva állt fel a válogatott, nevezetesen Böröcz Bence, Gönczy Gergő, Fábián Ábel, Filutás Viktor, Fodor Dávid, Karl Dávid, László Attila, Móricz Dániel, Nagy Olivér és Zathureczky Márk kaptak lehetőséget. A legjobb eredmény Móricz Dániel nevéhez fűződött, aki az Isztriai Körversenyt a 29. helyen abszolválta.

2015-ben sajnos egyetlen világkupa-futamon sem volt ott a válogatott, ám 2016-ban szerencsére már újfent érdekeltek voltunk: Beke Marcell, Dian Ábel, Hakk Béla, Istlstekker Zsolt, Karl Ádám, Kiss Hunor, Minkó Roland, Peák Barnabás, Szöllősi Ferenc és Valter Attila révén. A Course de la Paix Juniorst követően a GP General Patton volt az, ahol igazából kijött a lépés, Valter Attila egy ötödik hellyel nyitott – miközben Peák Barna három hegyi hajrát nyert -, s mivel a második nehéz, emelkedőkkel teletűzdelt etapon is megjött az első huszonötben, így végül az összetett tizenötödik pozíciójában végzett – miközben Peák a hegyi különversenyben diadalmaskodott.

A világkupa-sorozat végelszámolásánál 2013-ban a 21. helyen zárt a nemzet, 2014-ben pont nélkül maradt Magyarország, így 2015-ben egyetlen versenyen sem vett részt, míg 2016-ban a ranglista 26. helyén végzett.

Megosztás

Érmek

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
HM
Külgazdasági és Külügyminisztérium
wow
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
sportolon
nsuvagott
tippmix
szrtlogo
szechenyi
mtsz_logo
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
nykse
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
KulcsárFém
mer_se_official_logo_(without_bg)
printszer
szabadidos
ctrend
Copyright

©2019-2024 Kerékpársport 2000 SE
Minden jog fenntartva!