Nations' Cup Hungary

Országúti Kerékpáros Ifjúsági Világkupa - 2022. augusztus 17-18-19.

Közösségi ikonok

Facebook oldalInstagram oldalEnglish site

Keresés az oldalon

2013-ban Pelikán János, míg 2016-ban Valter Attila villant meg a világkupában

Természetesen nem a 2020-as év volt az első alkalom, hogy a magyar nemzeti válogatott részt vett a Nations’ Cup világkupa-sorozat egy-egy állomásán, ám ez volt az az év, amikor közel 100 esztendő elteltével újra egy kerékpáros világeseménynek adhattunk otthont.

Megjelent: 2021. június 8., kedd
Forrás: www.ncuphungary.hu

Közel tíz évet visszalapozva, 2013-ban a horvát Isztriai Körversenyen, a cseh Course de la Paix Juniors és a luxemburgi GP Général Patton viadalain is érdekelt volt az ifjúsági világkupa-sorozatban a magyar csapat, melynek tagjai akkor a Ferencz Soma, Karl Dávid, Lengyel Zoltán, Móricz Dániel, Pelikán János, Rózsa Balázs és Varró Gergely hetesből kerültek ki. Utóbbi viadalon született a legjobb hazai eredmény, miután Pelikán János az összetett előkelő tizenkettedik helyén zárt.

Egy évvel később négy versenyen is rajthoz állhattak a magyarok – a fenti három megmérettetés mellett a német Trofeo Karlsbergre is meghívót kapott a nemzet -, ezeken a viadalokon tíz versenyzőt rotálva állt fel a válogatott, nevezetesen Böröcz Bence, Gönczy Gergő, Fábián Ábel, Filutás Viktor, Fodor Dávid, Karl Dávid, László Attila, Móricz Dániel, Nagy Olivér és Zathureczky Márk kaptak lehetőséget. A legjobb eredmény Móricz Dániel nevéhez fűződött, aki az Isztriai Körversenyt a 29. helyen abszolválta.

2015-ben sajnos egyetlen világkupa-futamon sem volt ott a válogatott, ám 2016-ban szerencsére már újfent érdekeltek voltunk: Beke Marcell, Dian Ábel, Hakk Béla, Istlstekker Zsolt, Karl Ádám, Kiss Hunor, Minkó Roland, Peák Barnabás, Szöllősi Ferenc és Valter Attila révén. A Course de la Paix Juniorst követően a GP General Patton volt az, ahol igazából kijött a lépés, Valter Attila egy ötödik hellyel nyitott – miközben Peák Barna három hegyi hajrát nyert -, s mivel a második nehéz, emelkedőkkel teletűzdelt etapon is megjött az első huszonötben, így végül az összetett tizenötödik pozíciójában végzett – miközben Peák a hegyi különversenyben diadalmaskodott.

A világkupa-sorozat végelszámolásánál 2013-ban a 21. helyen zárt a nemzet, 2014-ben pont nélkül maradt Magyarország, így 2015-ben egyetlen versenyen sem vett részt, míg 2016-ban a ranglista 26. helyén végzett.

Megosztás

Érmek

One Belt One Road Nations Cup Hungary prológ
One Belt One Road Nations Cup Hungary 1. szakasz
One Belt One Road Nations Cup Hungary 2. szakasz

Városok

Nyíregyháza Vásárosnamény Ibrány

Partnerek és támogatók

Partnerek és támogatók:
Chinese-Hungarian
Quizhou
City of Anshun
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Magyar Turisztikai Ügynökség
Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu
Škoda Valent Autó
Nyíregyháza
Ibrány
Vásárosnamény
Bikemag.hu
Váradi Mentőszolgálat
Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros
Korona Hotel
Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény
Chef House házhozszállítás és étterem
KulcsárFém
Copyright

©2019-2022 Kerékpársport 2000 Sportegyesület
Minden jog fenntartva!